CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

24 de març del 2024

El Barri del Port gaudeix la Setmana Santa amb la Processó de Passió 2024 del Cristo del Buen Amor (fotos i vídeo)

Un any més, i enguany sense pluja final, la Confraria del Cristo del Buen Amor va celebrar aquest dissabte al vespre la tradicional Processó de Passió 2024 omplint de devoció i fent viure la Setmana Santa pels carrers del Barri del Port.

Amb sortida a les 19h des de l'Església de Sant Nicolás de Bari, seu de la Confraria (Pau del Protectorat, 36), un dels primers moments destacats va ser la sortida del pas del Cristo del Buen Amor carregat a genolls amb un silenci que es trencava poc després amb la primera saeta de Luisa Márquez, expresidenta de l'Associació Folklòrica Andalusa del mateix barri.

La processó va anar amenitzada musicalment amb l'acompanyament de l'Agrupació Musical Cristo del Buen Amor que va fer retombar els seus sons per cada carrer i racó.

El Crucificat de l'Església de Sant Nicolás de Bari anava acompanyat per totes les confrares vestides de mantilla i la Bandera de la Confraria anava portada per la Reial Congregació del Venerat Cos de Jesucrist en el Descendiment de la Creu, amb motiu del seu 75 Aniversari en 2023.

La comitiva va desfilar pel carrer Pau del Protectorat, Barcelona, Sant Miquel, Misericòrdia, i Sant Josep on es van viure altres dos moments destacats, una aixecada dirigida per dos membres del Nàstic Genuine que enguany eren abanderats, i després la cantada de la Saeta del Cristo de los Gitanos per part del Cor Rociero Junco i Romero de l'Associació Cultural i Folklòrica Andalusa de Tarragona just en la parada davant la seva seu.

La processó va continuar pel carrer Nou de Santa Tecla, Smith, Castaños i Reial on novament Luisa Márquez va cantar una saeta, aquest cop des de la finestra d'un habitatge habilitat per a la ocasió amb els estandards de la confraria. Finalment el Cristo del Buen Amor va encarar cap a la Plaça dels Carros per tombar cap al carrer Apodaca deixant una gran imatge de la comitiva d'esquenes en el que és un dels principals carrer dels Barri del Port, per finalment retornar a la seu pel carrer Barcelona i Pau del Protectorat.

Podeu veure les fotos a facebook -aquí- i el vídeo de Barri del Port TV  a continuació: