CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

27 d’abril del 2017

Escorcoll a una discoteca del Barri del Port amb detencions per retenció il·legal, agresió, amenaces amb arma de foc i abús sexual a menors

Exterior del bar del c.Nou Sant Magí durant l'escorcoll. Foto: Mossos d'Esquadra

Un nou cas policial sacseja i preocupa al veïnat del Barri del Port en termes de seguretat. El passat divendres 21 d'abril van ser detinguts tres homes de nacionalitat marroquina residents a la ciutat, com a presumptes autors dels delictes de detenció il·legal, lesions, robatori amb violència i abús sexual a menors, i que tornen a estar en llibertat.

Va ser el passat divendres quan el carrer Nou de Sant Magí del Barri del Port es va omplir de furgons policials que van sorprendre al veïnat. Lluny del que podia semblar un dispositiu de seguretat per un concert de rock a la Sala Zero, es tractava d'un escorcoll en un altre local del final del carrer on van ser detinguts per part dels Mosos d'Esquadra, els tres homes de 45, 28 i 23 anys d'edat pels esmenats delictes i al de 45 també se l'investiga un delicte de tinença il·lícita d'armes.

La investigació es va iniciar arran de la denúncia d'un home que va explicar als Mossos que havia estat víctima d'una detenció il·legal i unes agressions. Segons la víctima, el passat 22 de març a la nit, tres homes van anar a casa seva, el van agredir violentament i el van amenaçar amb una arma de foc per endur-se'l fins a una discoteca de Tarragona, ubicada al final del carrer Nou de Sant Magí, del Barri del Port. Un cop allà, el van tornar a agredir violentament.

Els Mossos van esclarir que els tres homes haurien agredit i detingut il·legalment la víctima com a represàlia per un problema laboral en aquest bar, i que la mateixa nit els tres individus van cometre un robatori amb violència a la discoteca, on van agredir dos joves per prendre'ls els seus telèfons mòbils.

Amb la investigació van identificar i detenir als autors i van descobrir la relació dels tres homes amb un cas d'abús sexual a una menor que haurien portat al pis d'un d'ells, i no es descarta que hi hagi altres casos no denunciats. Per aquest motiu, la investigació continua oberta a l'espera de noves denúncies i no es descarten més detencions.

Es va localitzar una arma de foc i drogues

Durant l'escorcoll a la discoteca el passat divendres, a més de la detenció dels tres presumptes autors, es va localitzar una arma blanca de grans dimensions. També es van aixecar denúncies per tinença de substàncies estupefaents. A més, a un dels detinguts també se'l va detenir per una ordre de recerca i detenció del Jutjat Penal número 1 de Granollers per un delicte de robatori amb força.
   
Arma de foc requisada. Foto: Mossos d'Esquadra

Un cop finalitzat el registre en el bar, els mossos van continuar el dispositiu amb l'entrada judicial en el domicili de dos dels tres detinguts situat en un carrer proper al local, també a la Part Baixa En aquest registre, es va localitzar l'arma semiautomàtica que s'hauria utilitzat per cometre la detenció il·legal. L'arma estava carregada amb 7 cartutxos. A més a més, en el pis es van trobar telèfons mòbils i ordinadors possiblement de procedència il·lícita.

Els detinguts van passar a disposició judicial el passat 24 d'abril al Jutjat en funcions de guàrdia de Tarragona i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs, fet pel qual els individus residents al barri estan en llibertat amb aquest historial.