CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

13 de novembre del 2017

Dues 'Històries amagades' al Barri del Port posaran al descobert la visita de Dalí a Tarragona i el comerç a l'antic barri de la Marina

Foto:  Fons Boada - Museu del Port
El cicle 'Històries Amagades' del Museu d'Història de Tarragona inclou dues visites monogràfiques programades o relacionades amb el Barri del Port.

La primera d'elles el 17 de desembre a la Plaça dels Carros sota el nom 'Seguint els passos de la visita de Dalí a Tarragona' a càrrec de José Carlos Suárez, doctor en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona i professor titular de la URV. Salvador Dalí va visitar la ciutat de Tarragona ara fa quaranta-quatre anys. Era el 17 d’agost de 1973. Aquest fet ens permet endinsar-nos en un aspecte de l’obra de Dalí encara poc conegut: el Dalí vinculat a l’art més modern i efímer.

La segona, al Museu del Port (moll de Costa, s/n), el 18 de febrer del proper any 2018 sota el nom 'Port i comerç al Barri de la Marina'. Visita per l’antic barri de la Marina, anomenat actualment Barri del Port, nucli del comerç marítim establert a partir de l’any 1790. S’hi aplegaven indústries, magatzems i tallers on els oficis i els productes a exportar centraven l’activitat portuària i comercial de la ciutat de Tarragona. La xerrada anirà a càrrec de Mercè Toldrà, llicenciada en Història i responsable del Museu del Port de Tarragona.