CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

18 de març del 2018

L'Associació de Veïns del Port busca nous membres per renovar la Junta a partir de l'estiu i poder mantenir-se

Adrià Recasens, secretari, i Mari Carmen
Puig, presidenta en funcions a l'AVV. Port
El Barri del Port passa per un dels moments més complicats. A més del gran allau de mancances denunciades per l'Associació de Veïns del Port que el porten a una situació de decadència i per al que s'ha convocat una reunió veïnal oberta el dia 5 d'abril a la tarda (més detalls), l'entitat es troba en una situació de traspàs per la qual requerirà un relleu directiu a partir de l'estiu per poder continuar.

Després dels malaurats traspassaments dels últims presidents i en poc temps entre un i altra, Ruiz i Puig, la Junta Directiva segueix endavant actualment amb Mari Carmen Puig com a presidenta en funcions fins a l'estiu en què deixarà el càrrec.

Presidenta en funcions temporal

"En honor a la meva germana i a l'anterior president i tots els anys treballats per tirar aquesta associació endavant i també pels veïns i els que vinguin a formar part de la propera etapa em vaig comprometre a seguir fins l'estiu per tal de deixar ben tancat i al dia tot" indica la fins ara vicepresidenta Mari Carmen Puig, qui afirma que no té intenció de mantenir-se més enllà.

Per aquest motiu l'entitat veïnal aprofitarà també la reunió del dia 5 d'abril amb el veïnat per anunciar que es busquen persones interessades en agafar el relleu, esperant que sorgeixin candidats. "No caldria renovar tota la junta ja que hi ha membres disposats a continuar i la principal mancança ara és la d'un nou president o presidenta que vulgui formar part de l'equip i dirigir-lo donat que cap dels actuals membres volen assumir-ho ja que, com jo, no disposen del temps necessari que requereix o no els hi interessa aquest càrrec" indica. Per aquesta tasca "es necessita algú implicat, amb temps ganes i que estimi el barri, visqui o hi treballi, per lluitar i defensar-lo, i sobretot temps i dedicació" explica Puig qui també indica la necessitat d'integrar joves a la directiva.

Relleu generacional i gent jove

En aquest sentit, el membre més jove, Adrià Recasens, secretari i vocal de Joventut, Cultura i Festes, fa temps que impulsa 'Els Joves del Port' com a vocalia de joventut de forma complicada en un barri on la majoria de població és gent gran. "Es nota per exemple en el seguiment del blog i les xarxes socials del barri, on després de més de 5 anys no té el mateix nombre de fans que els d'altres barris sorgits molt després" indica. I es que en aquest sentit el barri va ser pioner. "És important rejovenir el barri i atreure noves famílies" expressa.

Pel que fa al relleu, "esperem i confiem a trobar gent disposada a que l'entitat veïnal amb gairebé 30 anys d'història no s'hagi de dissoldre com ha passat en altres barris" lamenta Recasens. "Molta gent m'han animat a presidir-la tant en l'etapa anterior com l'actual però un coneix les seves limitacions i no disposo del temps necessari que comporta aquest repte i responsabilitat" confessa. Tot i així, Recasens és un dels membres disposats a seguir col·laborant activament al barri donant suport al nou president/a.

"Així ho vaig fer de forma desinteressada ara fa ja més de cinc anys amb l'antic president quan vaig impulsar la tasca comunicativa del barri, i novament entrant al nou equip de l'última presidenta als qui estic agraït per la confiança. Estaré encantat de seguir-ho fent amb la persona que vulgui entrar a formar-hi part si també així ho vol" expressa Recasens. Tot i així, el secretari indica que sí que dedica tot el temps possible per sumar esforços a la causa, i en aquest sentit a més de portar la comunicació i promoció del barri, treballa activament en l'organització d'actes al llarg de l'any i coordinar els Gegants del Port i Cucafera, entre altres tasques. "És un no parar" bromeja.

A la cerca de nou president/a

"Una persona que estudia o treballa és poc probable que pugui implicar-se al 100% o que vulgui assumir aquesta tasca, i si no trobem qui pugui fer-ho ja és l'últim que li falta al barri per acabar d'enfonsar-se, ja que sí amb l'associació, i tot i la seva lluita, el barri està com està per falta de respostes i solucions, no volem imaginar com estaria sense associació" mostren amb preocupació.

Per aquest motiu han decidit començar a anunciar que l'associació busca membres per renovar o recompondre la junta i que els interessats poden dirigir-se personalment al carrer Reial,9 Baixos o contactar a aavvdelport@hotmail.com, al 977 241 050 / 640 81 67 30.