CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

11 de març del 2018

L'Associació de Veïns del Port convoca una important reunió veïnal 'Per un barri digne!' el 5 d'abril

L'associació fa una crida al veïnat per defensar el barri

Sota el títol 'Per un barri digne!' l'Associació de Veïns del Port convoca una reunió veïnal el proper dijous 5 d'abril a les 19h a la seu social, carrer Reial,9 Baixos, per recollir queixes, reivindicacions i decidir les mesures i mobilitzacions a dur a terme per defensar els interessos del barri, fent una crida a la participació.

L'AVV del Port, reunida en junta el passat dilluns, ha decidit així moure fitxa i passar a l'acció davant de la falta d'atenció i solucions al gran allau de mancances i problemes que fan que el Barri del Port s'apagui cada dia més, convertint-lo, lamentablement, en un barri decadent. Tot i els esforços de l'associació en els últims anys per reactivar la zona programant i oferint activitats tot l'any i remetent les problemàtiques i mancances a l'Ajuntament, assenyalen que "reactivar no és suficient ja que el barri està mort, l'han deixat morir i no interessa fer-hi res ni aposten per salvar-lo".

Barri en decadència

En aquest sentit són diversos els motius i problemes que consideren que influeixen a què així sigui. "Els edificis i cases velles o en mal estat donen lloc a preus baixos en lloguer i venda, baixa qualitat de vida, ocupacions il·legals, classe social baixa i/o marginal i d'aquí a episodis de vandalisme, incivisme, baralles, activitats il·lícites, presència de bandes, etc. que donen lloc a inseguretat, davant d'una presència de càmeres de videovigilància amb què tampoc confia el veïnat" indiquen.

A més, "la manca o insuficient neteja dels carrers amb places com la dels Infants i dels Carros, considerades pels veïns com insalubres, solars abandonats i presència de plagues i diversos punts crítics amb contenidors amb brossa i voluminosos a l'exterior, en aquest cas per la mala praxi d'alguns veïns, sumen a una imatge negativa i deteriorada del barri. Una percepció tant pel mateix veïnat com per a la resta de ciutat i per als turistes tenint en compte que el barri connecta el Port i l'estació amb el centre sense aportar cap motiu o incentiu com per passejar-hi o invertir-hi temps, convertint-lo en barri dormitori" critiquen.

Falta de voluntat política

Des de l'Associació lamenten la "falta de solucions, de suport polític i absència d'aquests fora de període electoral, així com les falses promeses". Asseguren que "ni s'ha habilitat encara el local adjunt de l'associació per a la seva ampliació, ni s'ha remodelat totalment la Plaça dels Infants més enllà del nou parc infantil, la Plaça dels Carros ni s'ha tocat, les diverses escales mecàniques (al carrer Vapor, Palau de Congressos i pas soterrat) segueixen donant problemes i afectant la mobilitat, molts carrers segueixen amb voreres molt deteriorades sense ampliar-les i sense retirar arbres que molesten el pas, mancança de llar de jubilats ni centre cívic tot i que s'havia anunciat un annex al Teatre Romà, a més d'insuficients i criticades connexions i servei bus, entre altres" detallen amb molèstia evident.

Per tot aquest gran allau de problemes i davant aquesta situació l'entitat veïnal engresca als veïns a reunir-se per decidir accions de protesta i mobilitzacions "de forma ferma i decidida". Per ara ha començat a organitzar-se per encartellar la convocatòria per portals i comerços i fer-ne màxima difusió. En aquest sentit, aquest dilluns 12 de març Mari Carmen Puig, de la junta directiva, parlarà de tot plegat a l'espai veïnal del magazine Plaça Corsini de Ràdio Ciutat de Tarragona a partir de les 9.30h.

La continuïtat de l'associació

D'altra banda, l'associació fa una crida a la seva renovació després de la mort de la fins ara presidenta Rosa Puig. Actualment la seva germana i fins ara vicepresidenta, Mari Carmen Puig, assumeix la presidència en funcions per tancar l'exercici actual fins a l'estiu, moment en que serà necessari el relleu. Tot i que hi ha membres de la junta disposats a continuar, "cap vol/pot assumir el rol de president per la manca dels temps necessari i la suma implicació que requereix, i per tant es cerca qui pugui estar interessat/da a unir-se a l'equip" indiquen.

Finalment l'entitat considera que és necessari comptar amb major nombre de socis i també fa una crida als que ja ho són a renovar-ne les dades i registre.