CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

24 de març del 2018

La pluja deixa la Processó de Passió 2018 amb el Cristo del Buen Amor sense pas per Pl.dels Carros ni Pl.dels Infants

Un instant de la processó d'enguany. Foto: Blog Barri del Port

La Processó de Passió 2018, de la Confraria del Cristo del Buen Amor, s'ha vist afectada enguany, en el 25è aniversari de l'entitat, degut a la pluja que l'ha fet escurçar i retornar a poca estona de sortir.

Després de ploure tot el matí i mitja tarda d'aquest dissabte, la 3a edició d'aquesta processó, l'única del barri, s'iniciava alguns minuts abans de les 19.30h, l'hora prevista des del carrer Pau del Protectorat, davant l'Església de Sant Nicolau de Bari, seu de l'entitat. La processó arrancava enguany sense cort romana, i sense pluja des de feia un parell d'hores però també amb menys afluència de gent respecte els anteriors anys, degut al mal temps i el fred. 

Després de girar i seguir pels carrers Barcelona i Sant Miquel, unes gotes començaven a caure fent obrir paraigües entre el veïnat assistent. La poca durada i suau pluja eren suficients per fer que la Confraria decidís no arriscar-se i retornar un cop el crist havia passat, tal com estava previst, per davant de l'Associació Folklòrica Andalusa, al carrer Nou de Santa Tecla, on s'hi van cantar unes saetes.

Seguidament s'anul·lava la resta d'itinerari tornant cap al carrer Sant Miquel direcció cap a l'església i deixant enguany el Crist sense pas per dos dels punts més emotius i destacats del recorregut i el barri, la Plaça dels Infants i la Plaça dels Carros.

La processó va tornar a acabar un any més amb els costalers entrant la imatge de genolls mentre una saeta posava punt i final a processó en que també es va treure la creu del sant crist. Enguany el misteri ha substituït els fanals elèctrics per fanals amb espelmes per a major solemnitat.

*Podeu veure les fotos en -aquest enllaç- un instant en vídeo (aquí) i vídeo complet a continuació: