CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

18 de març del 2018

L'Arxiu del Port presenta aquest dimarts el llibre 'Les escales del mar' sobre el nexe d'unió entre Part Alta i Baixa

Aquest dimarts 20 de març l'Arxiu del Port, al c.Anselm Clavé cantonada Pl.Carros, presentarà a les 19h de la tarda a la seva sala d'actes el llibre 'Les escales del mar' de Ramon Aloguin Pallach sobre les vies de comunicació de vianants entre la Part Alta i la Part Baixa de Tarragona en els darrers cent cinquanta anys.

Es tracta d'un reportatge dels carrers que posen en comunicació, a través d’escales, la Part Alta amb la Part Baixa de la ciutat de Tarragona.  Elements urbans molt importants quan les persones es traslladaven caminant a tot arreu. Que tornen a ser molt vigents quan la recuperació de la comunicació de vianants a la ciutat és un procés en marxa, que ha portat fins i tot a la mecanització d’algunes de les escales.

Explica la història que ha envoltat la construcció, sovint accidentada, de cada una de les escales.  S’hi afegeixen dues excepcions: inclou també l’Escala Reial, la més marinera de totes; i la novíssima passarel·la 2018, que s’està acabant aquests dies, coincidint amb la publicació.

També es relaten, sota la denominació d’utopies, els projectes de comunicació que no s’han executat: des de l’escalinata del Balcó del Mediterrani, de Ramon Salas, al projecte de Ricardo Bofill de supressió de les vies del tren.

No es tracta d’una publicació merament tècnica, tot i que hi han les dates i xifres més necessàries, sinó que te un llenguatge planer, a l’abast de tothom.