CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

17 de maig del 2018

La Romeria del Rocio passa aquest divendres pel Barri del Port

L'Associació Cultural Folklòrica Andalusa, del carrer Sant Josep del Barri del Port, organitza un any més i des de fa 34 anys, la 'Romería en Honor a la Virgen del Rocío 2018' aquest divendres amb pas pel carrer Reial, Plaça dels Carros i carrer Apodaca, del barri, després de sortir cap a les 16.30h des del Serrallo i camí cap al Llorito, fet que comportarà afectacions al trànsit i el pas del bus.

Un acte arrelat a la ciutat i que aplega entorn a un miler de persones al llarg del recorregut on hi participen 15 carretes com també 15 casetes entorn al santuari del Llorito tot el cap de setmana en devoció a la verge, la imatge de la qual es portada per una carreta amb bous.

El passat dissabte  va tenir lloc a la seu social de l'entitat el Pregó d'aquest esdeveniment que continuarà aquest dijous a la nit amb el 'Santo Rosario Rociero' a les 21h al Santuari del Llorito.

Serà aquest divendres 18 de maig quan a partir de les 16h a l'església Sant Pere del Serrallo hi haurà la concentració de carretes, cavalls i romers. A les 16.30h s'iniciarà la sortida amb el següent itinerari:

Itinerari: c/ Trafalgar, Torres Jordi; c/ Reial; c/ d'Apodaca; c/ de la Unió; Rambla Nova; c/ Sant Francesc; Rambla Vella; Via de l'Imperi; Avda. Catalunya; c/ Rovira i Virgili; carretera Pont d'Armentera; Barri Sant Pere i Sant Pau (amb parada a l'església del barri, on el mossèn farà benedicció i posteriorment temps per berenar), carretera Pont d'Armentera; Urb. Balcó del Mediterrani; Camí del Llorito; Santuari del Llorito.

L'arribada es preveu per a les 21.30h on la imatge de la Verge entrarà al Santuari a espatlles. Posteriorment festa rociera tot el cap de setmana.