CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

7 de febrer del 2020

'Centre', el Consell de Districte de la Part Baixa a partir del 2021 presidit per ERC

Un instant de la reunió. Foto: Ajuntament de Tarragona / Mauri

Es preveu que els nous consells de districte siguin una realitat el proper any 2021. De fet el passat dijous es va celebrar la primera reunió de la Comissió Informativa i de Seguiment per a la Creació dels Consells de Districtes de Tarragona, sota la presidència de la consellera Paula Varas i amb representants de cadascun dels grups municipals de l'Ajuntament de Tarragona. 

Varas ha anunciat que passat l'estiu es faran proves pilot i que hi haurà 5 consells de districte: Centre (Part Alta i Part Baixa), Eixample (incloent-hi els eixamples Nord i Sud, així com el carrer Goya), Barris de Ponent, Zona Nord (SPiSP i Sant Salvador) i Llevant (des de la Via Augusta fins a la Mora). Els consells de districte s'organitzaran de manera similar al consell plenari, amb una presidència (per part del partit polític amb majors vots a les passades eleccions al territori del districte, vicepresidència, grups de treball i secretària. La representació política dels regidors serà d’un terç i la resta serà de les associacions de la zona (associacions veïnals, culturals, esportives, comercials, de salut, etc.). 

En aquest sentit, ERC serà qui presideixi el districte de la Part Baixa en ser el partit que va obtenir més vots. Les funcions dels consells de districte seran, entre d'altres, fer de canal de comunicació entre l’Ajuntament i la ciutadania de districte; fer seguiment de les actuacions municipals; fomentar la col·laboració entre els barris de cada districte; fer propostes de millora, i impulsar la participació ciutadana en el districte. En els pròxims dies es faran reunions amb les diferents associacions i entitats per presentar aquest projecte.