CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

19 de juny del 2019

El Barri del Port formarà part del Centre Històric en el Consell de Districtes del nou Ajuntament de Tarragona


El nou Ajuntament de Tarragona comença a donar les primeres passes i ja ha anunciat el treball per tirar endavant els Consells de Districte, una de les apostes que defensaven tant d'ERC com En Comú Podem, els dos socis del nou govern.

Segons va avançar el nou alcalde Pau Ricomà en una entrevista a Ràdio Ciutat de Tarragona, concretament hi haurà cinc i es preveu que entrin en funcionament a meitat del mandant, al 2021, amb l'objectiu de fomentar la participació ciutadana. Es tracta d'una mesura que ja contemplen i treballen a d'altres ciutats comptant amb les entitats actives de les diverses zones, com són les entitats veïnals, culturals, comercials, esportives, associatives o socials de l'entorn, així com els centres educatius, els CAP i una representació municipal.

Amb la finalitat que siguin transversals i apropin el funcionament de l'administració als ciutadans, permetrà també un treball conjunt i que el ciutadà sigui part activa en la presa de decisions.

Cinc Consells de Districte fomentant la participació ciutadana


D'aquesta manera l'Ajuntament estableix com a districtes la zona de Ponent, la de Llevant, el Nord de la ciutat, el Centre Eixample i el Centre Històric. En el cas del Centre, l'equip de Ricomà vol diferenciar entre Eixample per a la zona més actual, del segle XX, i com a Centre Històric la del segle XIX o anterior, on s'integra des de la Part Alta fins al Barri del Port i tota la Part Baixa i des de la Rambla fins a la font del Centenari.

De fet aquest dilluns el portaveu municipal, Xavi Puig, ho aclarava via twitter afegint que els dos centres són "dimensions similars, problemàtiques diferents" com a resposta a un tuit crític dels socialistes on preguntaven "i el barri del port? no era una de les seves grans prioritats en campanya?".

D'altra banda, la tasca dels Consells de Districte també tindrà importància per impulsar els pressupostos participatius a partir de les necessitats detectades a la ciutat, com a altra mesura de participació ciutadana, que és també una altra de les noves apostes municipals.