CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

30 d’abril del 2020

L'AVV del Barri del Port demana responsabilitat i prudència en la fase de desconfinament i sortida al carrer


Aquest dijous tarda el govern espanyol ha detallat les condicions en què es podrà sortir a passejar i fer esport a partir d'aquest dissabte 2 de maig.

Es tracta de la 2a mesura de desconfinament després que el passat diumenge es permetés poder començar a sortir als infants, donant lloc en alguns casos concrets a imatges de massificació i falta de responsabilitat a diversos indrets del país. Cal indicar que en aquest sentit, l'Associació de Veïns del Port indica que el veïnat del Barri del Port ha demostrat fins ara civisme i bones pràctiques, seguint les recomanacions de la mesura.

En aquesta línia l'entitat veïnal insisteix a demanar que es mantingui la mateixa responsabilitat i prudència a partir d'aquest cap de setmana amb la nova mesura que permetrà sortir a passejar i fer esport seguint els següents horaris i públics.

Horaris de sortida


De 6 a 10h i de 20 a 23h podran sortir els adolescents de 15 a 18 anys, adults fins a 70 anys sense problemes de mobilitat i esportistes.

De 10 a 12h i de 19 a 20h els majors de 70 anys i persones que requereixin sortir acompanyades d'un cuidador per dependència.

De 12 a 19h per als menors de 14 anys.

Condicions per a les sortides


Les condicions de les sortides són: 1 responsable, 1 cop al dia, 1 km de radi de casa, 1 hora. (Consulta aquí el límit per al veïnat del Barri del Port).

Pel que fa els majors de 14 anys, per a passejar, 2 persones de la mateixa unitat familiar, 1 cop al dia, 1 km de radi de casa. 

Pel que fa els esportistes, sempre hauran de practicar esports individuals, fins i tot bicicleta, no tindran límit de temps durant la franja horària en la que surtin, sigui el matí o la tarda, però no podran sortir del seu municipi.

Les sortides per passejar el gos es mantenen com fins ara.

En tots els casos serà imprescindible complir amb la distància de seguretat i no aturar-se a parlar amb d'altres persones. S'exclouen de totes les activitats les persones amb símptomes de coronavirus o que estiguin amb ple període de quarantena. Per a la pràctica d'esport no és recomanable d'ús de mascareta. Sí que és "altament recomanable" per passejar, tal i com també es va recomanar als pares amb fills. Ara bé, per a les persones amb afeccions respiratòries la mascareta no és sempre la millor eina i cal consultar amb un especialista.

Davant de tot plegat i per poder seguir afrontant i acabant amb l'emergència sanitària del covid-19, el coronavirus, l'AVV del Port indica que no cal aprofitar-se de la mesura més enllà del permès i igualment no abusar-hi i fer-ne ús de forma imprescindible seguint aconsellant quedar-se a casa la major part del dia i temps.