CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

19 d’abril del 2020

Nova pròrroga de l'Estat d'Alarma i alleujerament per als menors a partir del 27 d'abril


Tal com era d'esperar i podria no ser l'única, nova pròrroga de l'estat d'alarma, anunciada aquest dissabte pel president del Govern, Pedro Sánchez, 15 dies més, fins al pròxim 9 de maig, inclòs.

Un nou període que caldrà afrontar donar que els assoliments aconseguits en la gestió de la crisi sanitària "són encara insuficients i fràgils" i per tant "no podem posar-nos en risc amb decisions precipitades. Hem d'aconseguir més avanços abans d'entrar en la següent fase, la desescalada i la transició cap a la nova normalitat", ha explicat el cap de l'Executiu. No obstant, s'alleujarà el confinament dels menors, a partir del 27 d'abril, quan començarà la nova pròrroga de l'estat d'alarma, tot i que encara no s'ha especificat sota quines circumstàncies i condicions podrà fer-se.

Per la seva part, la Generalitat ha treballat un pla d'actuació en aquest sentit en que vol que els menors puguin sortir al carrer dues hores al dia, per franges d'edat, els menors de 6 anys al matí i la resta a la tarda, i acompanyats d'un adult amb el qual convisquin, no amb l'objectiu d'anar al parc sinó airejar-se al carrer propers a casa. Un pla en estudi i que es treballarà i plantejarà al govern espanyol qui estudiarà les propostes de cada comunitat. (Més detalls del pla català)