CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

10 d’abril del 2020

Es demana al veïnat del Barri del Port evitar aglomeracions en famàcies per a l'adquisició de mascaretes


Aquesta setmana s'ha anunciat que les farmàcies catalanes tindran a partir de dimarts vinent les primeres 100.000 mascaretes dels 14 milions que el Govern de la Generalitat ha adquirit per cobrir la població catalana davant de la pandèmia de coronavirus, amb la voluntat que la primera que es reculli amb la targeta sanitària sigui gratuïta.

Amb aquesta mesura el govern català vol que la població usi mascareta quan hagi de sortir al carrer com a exercici d'autoprotecció i tenint en compte que passada la Setmana Santa es treu la restricció de poder anar a treballar les activitats no essencials.

La distribució es postposa finalment al 20 d'abril

El Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya ha alertat que, davant de l’anunci del Govern que el pròxim dimarts arribaran mascaretes, i degut a la tasca logística que comporta, tenint en compte a més aquests dies de festa i que no podran abastir-se a temps, s'ha postposat la dispensació fins la setmana següent, a partir del 20 d'abril.

D'altra banda alertaven de la preocupació per possibles aglomeracions per adquirir-les com les que es produïen als supermercats a l'inici de la situació de la pandèmia, un fet perillòs que podria provocar repunts de contagis. En aquest sentit es demana prudència a la població i que respectin el confinament i les distàncies de seguretat. A més s'ha establert que una primera tanda vagi dirigida a grups vulnerables i aquelles persones que han de sortir per anar a treballar, i ho evitin aquells que no ho hagin de fer i practiquin el teletetreball i per tant es vagin adquirint de forma progresiva i esglaonada.

També cal tenir present que segons l'ús que se'n faci pot ser contraproduent i augmentar els riscos a causa de l'acció de posar-se-la i treure-la de forma continuada portant les mans a la cara i tocant-la després de tocar altres superficies, etc.

Consells en l'ús de mascaretes


Abans de posar-se una mascareta, cal desinfectar-se les mans amb gel o qualsevol altre producte indicat.

La mascareta s'ha de treure per la part posterior, i en cap moment s'ha de tocar la part davantera, ja que pot contenir gèrmens i altres agents infecciosos. Un cop retirada, s'ha d'introduir en un recipient tancat i llençar-la a les escombraries habilitades per aquest tipus de materials.

La mateixa paraula ho diu: les mascaretes d'un sol ús només es poden utilitzar un cop, ja que el material no té suficient qualitat com per a ser reutilitzat. En cas contrari, és important canviar la mascareta un cop estigui humida ja que perd efectivitat i, a banda, la humitat és perjudicial pel sistema respiratori.