CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

25 d’abril del 2020

La Plaça Imperial, Rambla i Tinglados, el límit d'1km fins on poden sortir els menors del Barri del Port


Des d'aquest diumenge 26 d'abril i després de sis setmanes de confinament a causa de l'emergència sanitària pel covid-19, el coronavirus, els menors de 14 anys poden sortir al carrer una hora al dia entre les 9h i les 21h acompanyats d'un adult amb el que conviuen i fins a un màxim de tres nens/es per cada adult, mantenint una distància de seguretat d'entre un i dos metres.

D'aquesta manera Espanya alleugera el confinament de la infància més dur de tot Europa, que haurà reclòs a 8,3 milions de menors, 6,8 milions dels quals amb menys de 14 anys, durant més de 40 dies. La Moncloa ha descartat finalment la proposta de franges horàries per edat que havia presentat la Generalitat.

Màxima responsabilitat


El límit en les sortides és d'1 kilòmetre, el que suposa que els veïns menors del Barri del Port i els adults acompanyants puguin arribar a indrets com la Plaça Imperial Tàrraco, la Rambla i Balcó del Mediterrani, els Tinglados, Serrallo i Passeig del Miracle, entre d'altres. No obstant es demana màxima responsabilitat i prudència, a més de sentit comú, recomanant que les sortides siguin el més proper possible al domicili, per airejar-se i acompanyar en les tasques permeses dels adults com passejar el gos o anar a la compra, que també es permet a adolescents entre els 16 i 18 anys. 

La mesura no permet anar als parcs infantils ni usar gronxadors ni instal·lacions esportives, ni estar en contacte amb altres nens que no siguin del seu nucli familiar, però sí es permet córrer, saltar, fer exercici i portar joguines com pilotes, patinets i bicicletes, però hauran de limitar-se a anar per la vorera i no tocar mobiliari urbà per evitar contagis. No serà obligatori que els nens facin servir mascareta, però sí que serà recomanable si entren en zones amb afluència de gent. A més és imprescindible que adoptin les mateixes mesures higièniques que els adults i per tant rentar-se les mans abans de sortir de casa i just a l'arribar-hi, així com mantenir la higiene en espais públics i privats. 

Passejades i esport al carrer a partir del 2 de maig


D'altra banda aquest dissabte el president Pedro Sánchez ha anunciat que a partir del 2 de maig es continuarà aplicant fase de desescalada segons les xifres i evolució de la pandèmia que podria permetre que els adults puguin sortir a passejar i fer esport. No obstant hi ha sectors i qui no veu amb bons ulls el que suposa una "relaxació" que podria donar lloc a greus repunt i brots, i per tant és important que la ciutadania no es confii i sigui responsable, matenint el confinament i fent ús dels nous permisos de forma prudent i indispensable sense excesos.