CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

29 de juny del 2021

Les competències del nou cartipàs municipal a l'Ajuntament de Tarragona

Amb l'entrada de Junts i la CUP al govern municipal i la marxa de la primera tinent d'alcalde, Carla Aguilar, d'En Comú Podem, ens trobem amb canvis en competències, conselleries i el cartipàs municipal a l'Ajuntament de Tarragona, d'interès per al veïnat del Barri del Port.

La principal novetat se centra en l'aposta per l'àrea d'Educació, que inclourà Cultura i Patrimoni, com a eixos claus de l'acció de Govern i que coordinarà el conseller Manel Castaño. Una altra de les àrees que es reforça és l'àrea de Ciutadania, coordinada per la consellera Maria José López, i que inclou la relació amb les associacions i entitats ciutadanes, així com els Consells de Districte, Participació Ciutadana i Centres Cívics, que coordinarà la consellera Paula Varas. La tercera aposta és l'àrea de Desenvolupament Econòmic i Contractació, fruit de l'aposta del Govern Municipal per la reactivació econòmica. La coordinació d'aquesta àrea anirà a càrrec d'Elvira Vidal, que assumirà -a banda de Contractació i Parcs, Jardins i Accessibilitat- Capacitats Diverses, Benestar Animal i Viles Florides.

Així mateix, la consellera de Cultura i Festes, Inés Solé, també es farà càrrec de la presidència de l'Institut Municipal de Serveis Socials. La consellera Cinta Pastó manté Domini Públic i es farà càrrec de la competència de Salut, així com Feminisme i LGBTIQ+. Dídac Nadal que ja presidia Espimsa assumeix Comerç a més d'Ematsa i Serfumt.

Una altra de les modificacions que inclou el nou cartipàs és les noves tinences d'alcaldia. En aquest sentit, el conseller de Neteja, Jordi Fortuny passa a ser el primer tinent d'alcalde i la consellera de Seguretat Ciutadana, Protecció Civil, Oficina de Servei Integral d'Atenció Ciutadana i Estadística, Cristina Guzmán, serà la segona tinent d'alcalde; el conseller de Territori i Mobilitat, Xavier Puig, es manté com a tercer, Paula Varas la quarta, la consellera de Medi Ambient i Habitatge, Eva Miguel, serà una de les noves tinents d'alcalde, la cinquena, i la consellera d'Esports Maria José López sisena, mentre que Elvira Vidal passa a convertir-se en la setena tinenta d'alcalde de l'Ajuntament de Tarragona.