CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

1 de juliol del 2021

La Plaça dels Carros estrena el proper dissabte 10 de juliol el nou Mercat de la Pagesia a ritme de Xaranga

Una imatge del mercat del Fòrum. Foto: David Oliete


El nou Mercat de la Pagesia de la Plaça dels Carros serà una realitat a partir del proper dissabte 10 de juliol. Un cop tancat el termini de presentació de propostes, un total de 13 parades de 6 productors diferents formaran part inicialment del nou mercat del Barri del Port, els quals oferiran fruita, verdura, formatges, mel i espècies, entre d’altres.

Aquest nou mercadet, que se celebrarà cada dissabte a la Plaça dels Carros en horari de 8.30h a 14.00h, pretén fomentar i consolidar la importància dels productes locals, afavorir la seva comercialització i ajudar al desenvolupament comercial de l’entorn i dels petits productors.

El president de l’empresa de Mercats de Tarragona, Dídac Nadal, ha volgut destacar que “el Mercat de la Pagesia esdevindrà un autèntic eix vertebrador de la Part Baixa, un revulsiu pel comerç de proximitat, però també de dinamització cultural i de cohesió social. Un dels valors afegits d’aquest mercat és l’oferta de productes de producció pròpia, la qual s’ampliarà amb parades esporàdiques d’establiments de l’entorn i d’altres sectors com el de les floristeries i del gremi de pastissers. Ens fa molta il·lusió que aquest projecte es faci realitat, és el resultat d’un procés participatiu en el qual han participat els sectors productius i l’Associació de Veïns del Barri del Port”. 

La presidenta veïnal, Mari Carme Puig, celebra que el mercat, tot i el retard, sigui ja una realitat, assenyalant que servirà com a un revulsiu i dinamitzador positiu a la zona i el comerç.A l'acte inaugural hi assistiran representats veïnals, de l'Ajuntament i una Xaranga.

Cal recordar que mentre hi hagi espais disponibles, qualsevol persona interessada en participar de forma habitual o esporàdica al Mercat de la Pagesia pot presentar la seva proposta a les oficines dels Mercats de Tarragona (Passatge Cobos 4). Les bases es poden consultar al taulell d’anuncis de la pàgina web d’ESPIMSA (aquí).

Mercat de productors de venda directa

El nou mercadet tindrà lloc els dissabtes al matí i està destinat a parades de productes de proximitat de venda directa, com fruita i verdura, ous, pa, coques, formatges artesans, embotits, vi i cerveses, olis, conserves, mel, cosmètica natural o flors i planters, entre d’altres. 

Cal recorda que la proposta d'impulsar aquest mercat de pagès va arribar al plenari municipal de la mà de la Cup de Tarragona i es va aprovar a favor. L’essència dels mercats de pagès és ser un espai públic on els productors i productores i que elaboren artesanalment aliments venen de forma regular els seus productes directament als consumidors i consumidores en parades desmuntables.