CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

5 d’octubre de 2021

El Mercat de la Pagesia, a la Plaça dels Carros, tret de sortida a partides d'escacs al carrer dissabte 16 d'octubre

El Club Escacs Tarragona (CET) i els Mercats de Tarragona oferiran fins el 27 de novembre un cicle de partides simultànies d’escacs al carrer. Les partides estaran obertes a la ciutadania i tindran lloc en diferents espais i mercats de la ciutat, com el Mercat de la Pagesia a la Plaça dels Carros, de la mà del campió tarragoní Francesc Xavier Farran Martos. 

La iniciativa compta amb la col·laboració de la Biblioteca Pepita Ferrer i la Conselleria de Comerç de l’Ajuntament de Tarragona. Aquestes exhibicions seran a l'aire a lliure per tal d’apropar aquest emblemàtic joc a la ciutadania de Tarragona. L'activitat serà gratuïta i oberta al públic però caldrà fer reserva prèvia contactant amb el propi Club Escacs Tarragona.

El tret de sortida del cicle de partides tindrà lloc aquest proper dissabte 16 d’octubre al Mercat de la Pagesia de la plaça dels Carros, al Barri del Port, a partir de les 10 h del matí. En primer moment es preveia per dissabte 9 d'octubre, postposat per previsió de pluja. La programació és la següent:

-Dissabte 9 d’octubre. Dissabte 16 d'octubre: Mercat de la Pagesia, plaça dels Carros. Inscripció prèvia per Internet.

-Dissabte 23 d’octubre. Plaça de la Font.

-Dissabte 13 de novembre. Plaça de la Constitució, Bonavista.

-Dissabte 20 de novembre. Parc de les Lletres Catalanes, Vall de l’Arrabassada.

D'aquestes simultànies contra Farran Martos, es farà una final amb la selecció dels millors participants, que tindran l'oportunitat d'enfrontar-se simultàniament contra el mestre tarragoní. Aquesta jornada de cloenda està prevista durant el mes de desembre a la plaça Corsini davant del Mercat Central i serà una jornada dedicada al món dels escacs amb activitats paral·leles.

Les simultànies és un sistema de joc escaquístic on només un jugador s'enfronta alhora contra altres jugadors en partides d'escacs. L'encarregat del repte, Francesc Xavier Farran Martos, és el primer taulell del Club Escacs Tarragona i un dels 70 millors jugadors de l'estat espanyol amb un rànquing d'ELO de 2424 punts.

Dinamització del Mercat de la Pagesia

Des de l'Associació de Veïns del Port de Tarragona valoren positivament aquesta iniciativa assenyalant molt necessari que s'hi programin propostes a la plaça dels Carros i que ajudin a dinamitzar el barri i el Mercat de la Pagesia, que després de 4 mesos encara no acaba de veure incrementada el nombre de parades. En aquest sentit consideren important que tant el mateix veïnat com gent d'altres punts de la ciutat hi donin suport per mantenir-lo en marxa i fer-lo crèixer.