CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

12 d’octubre del 2021

La remodelació del carrer Orosi haurà d'esperar almenys al 2n trimestre de 2022


L'Ajuntament de Tarragona anunciava el passat mes d'abril la previsió de remodelar el carrer Orosi com un primer pas i acció en l'esperat i pendent Pla Integral de la Part Baixa. Les obres que en un primer moment es calculava que s'iniciarien al gener de 2022 ara hauran d'esperar almenys fins al 2n trimestre del proper any, assenyala el conseller de Territori, Xavier Puig.

El projecte, adjudicat a l'arquitecte i veí Ramon Corbella, té previst peatonalitzar el tram a tocar amb el carrer Apodaca mitjançant una intervenció finançada amb el Pla d'Acció Municipal de la Diputació amb l'aportació d'un 90% de la inversió que oscila els 590 mil euros.

La remodelació suposarà més espai segur i accessible pels vianants. El terra serà de plataforma única —mateix nivell de vorera i calçada— i està previst el soterrament de totes les línies aèries, la renovació del clavegueram per reduir les inundacions que afecten el barri, nou arbrat, jardineria i mobiliari urbà.

Un carrer problemàtic


Des de l'AVV del Port lamenta aquest endarreriment assenyalant que ''ara per ara no estem apreciant els canvis que l'actual govern prometia per aquest barri''. En aquest sentit "tot i els temps de pandèmia les necessitats segueixen presents i inclús s'han incrementat'' indiquen, i estan pendents de que l'aprovació dels nous pressupostos incloguin una partida per al barri i l'anunciat Pla Integral. L'entitat veïnal, que cal recordar que segueix tancada patint greus afectacions al sostre' afirma que "ara les coses es comencen a bellugar i nosaltres també ho farem per reclamar-ho"

Una imatge de consum de drogues al carrer Orosi. Foto: cedida

Imatge d'una baralla al carrer Orosi. Foto: cedida

En concret el carrer Orosi espera amb aquesta actuació posar fi o millorar la problemàtica actual que viu i pateix el veïnat. Després d'un llarg temps amb un edifici totalment ocupat que finalment es va solventar, ara els veïns segueixen convivint amb les baralles continuades que s'ocasionen en alguns bars i establiments del carrer, robatori a turistes arribats a l'estació i consum i venda de drogues, entre d'altres.