CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

19 d’octubre del 2021

Els Bons Comerç TGN deixen sense cotxes el carrer Apodaca fins a la Plaça dels Carros per omplir-los d'activitat


La conselleria de Comerç de l’Ajuntament de Tarragona ha programat una vintena d’activitats per tota la ciutat de divendres a diumenge coincidint amb l’entrada en funcionament dels Bons Comerç Tgna, amb l'objectiu de dinamitzar el comerç i atreure els usuaris a comprar o consumir als establiments de la ciutat.

Amb aquesta finalitat, es limitarà el trànsit en alguns punts de la ciutat per donar a espai a propostes i activitats. En el cas del Barri del Port, la restricció de vehicles tindrà lloc aquest dissabte 23 d'octubre al carrer Apodaca des de la Plaça de Mitja Lluna fins a la Plaça dels Carros coincidint amb el Mercat de la Pagesia que es fa cada dissabte.

En aquest sentit s'hi podrà gaudir de teatre amb CIA, Toc de gresca amb l'obra 'Els pagesos' el mateix dissabte a les 10h a la Plaça dels Carros de forma itinerant, i on a les 11h hi assistiran els Gegants del Port en cercavila des de la Plaça de Mitja Lluna pel carrer Apodaca. A més, entre les 10.30 i les 12.30 s'oferirà Tast d’avellanes dirigit.

Un altre dels al·licients serà el Trenet dels Bons, un trenet turístic-comercial que connectarà tots els eixos comercials de la ciutat i que tindrà pas pel Barri del Port per punts com l'estació, plaça dels Carros i carrer Reial divendres 22 i dissabte 23 d'octubre al matí de 9h a 14h i a la tarda de 16h a 21h. Aquest trenet també oferirà Contes al tren! amb Cia: Genovesa, narratives teatrals aquest divendres 22 entre les 17h i les 19h.

D'altra banda cal recordar que diumenge la Plaça dels Infants tornarà a acollir tallers i activitats familiars del cicle 'Emociona't' d'11h a 12.30h (veure)

Posada en marxa dels Bons Comerç TGN

Juntament amb la resta d'activitats a d'altres punts de la ciutat, i que es poden consultar (aquí), la programació s'enmarca amb la posada en marxa dels Bons Comerç TGN, que tenen punt de partida aquest divendres 22 d'octubre. Una iniciativa d’estímul als establiments comercials, de serveis, d’hosteleria i de restauració, que s’emmarca dins la campanya anual SOM COMERÇ TGN, impulsada per la conselleria de Comerç. Es tracta d’una campanya que reparteix bons descompte per dinamitzar les vendes dels comerços tarragonins. La Cambra de Tarragona, la Via T i l’Associació i l’Associació d’Empresaris d’Hosteleria de Tarragona s’ha sumat a la campanya Bons Comerç TGN.

El consistori posa a disposició de la ciutadania 500.000 euros en forma de bons de 5 euros de descompte per bescanviar als establiments adherits a la campanya. El 60 per cent dels bons ja s’han descarregat i 130 establiments ja estan adherits a la campanya.

Recordem que per aconseguir els bons s’ha d’entrar a la web bons.tarragona.cat i cal omplir el formulari de registre i assignar-se els bons. A través de l’App Som Comerç Tgn -i un cop registrats- s’ha de clicar al botó Bons Tgn i cliclar a Assignar Bons Tgn. Si es fa presencialment a l’oficina de la Rambla o a les itinerants, s’hauran d’identificar amb el DNI, facilitar les dades personals i de contacte per obtenir la targeta Bons Comerç Tgn. Cada bo es pot bescanviar per una compra mínima de 15 euros.

Afectacions al trànsit i bus del barri

Degut a la programació de les activitats, al Barri del Port quedarà restringida la circulació de vehicles al carrer Apodaca i el recorregut dels autobusos municipals èr aquest carrer es veurà modificat. Els canvis afectaran a les línies L21 i L23 des de les 18 h del divendres 22 d’octubre i fins a la finalització del servei del dissabte 23 d’octubre:  

L21 (sentit Estació): efectuarà un recorregut alternatiu. Parades anul·lades: Rambla Nova, Rambla Nova 64, Prim, Apodaca 11 i Plaça dels Carros. Parada alternativa: Pau Casals – Estació. 

L23 (sentit Estació): queden anul·lades les parades Prim, Fòrum i Prat de la Riba 11. Parada alternativa:  Estació – Prat de la Riba.