CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

16 d’octubre del 2021

'Emociona't' a la Plaça dels Infants a partir d'aquest diumenge amb activitats de lleure familiar

La Plaça dels Infants acull des d'aquesta setmana i fins al 5 de desembre tots els diumenges programació d’activitats de lleure educatiu i en família.

Aquesta setmana s’ha iniciat el projecte Emociona’t, organitzat per l’Ajuntament de Tarragona a través de l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona (IMET). Aquest projecte engloba dues grans iniciatives de lleure educatiu que es duran a terme aquesta tardor a la ciutat de Tarragona: per una banda, extraescolars compartides, artístiques i gratuïtes i per l’altre, una programació d’activitats de lleure educatiu i familiar per al cap de setmana a diverses places de la ciutat, entre elles la Plaça dels Infants.

El conseller Manel Castaño ha destacat l’aposta de l’Ajuntament per crear “una oferta de lleure educatiu de qualitat, que doni resposta a les conseqüències negatives a nivell socioeducatiu que han patit els infants i famílies de la ciutat a causa de la COVID-19”. 

L’eix vertebrador del programa és l’art, entès com a eina d’aprenentatge i de cohesió social. D’aquesta manera els infants treballaran competències educatives i creatives com l’educació emocional o l’expressió individual o col·lectiva. Tal com ha destacat el conseller Castaño, el projecte “pretén esdevenir un projecte d’educació artística que vertebri la ciutat” 

Emociona’t. Art i Educació  

Es tracta d’una prova pilot d’activitats extraescolars compartides i gratuïtes per a l'alumnat de cicle inicial de primària de diferents centres educatius: Institut Escola Mediterrani, Escola de Ponent, Escola Els Àngels, Escola Torreforta, Escola Bonavista, Escola Sant Salvador, Escola Sant Pere i Sant Pau, Escola Marcel·lí Domingo, Escola Pràctiques, Escola Saavedra, Escola Tarragona, Escola El Miracle i Col·legi El Carme. A més, s’ha ampliat l’oferta a infants que cursen P5 a set escoles d’aquestes escoles a petició d’algunes famílies. 

S’ofereixen sis disciplines artístiques en total, repartides entre diferents les 13 escoles i repartides per zones, buscant així, ampliar l’oferta i les oportunitats educatives d’activitats extraescolars pels infants de Cicle Inicial (1r i 2n de primària) de la ciutat. 

Les disciplines són: teatre, música, dansa, fotografia, il·lustració i contes. A cada escola es proposen dues disciplines, una pel mes d’octubre i una pel mes de novembre, a partir de les quals es treballen competències educatives: educació emocional a través de l’art. Els alumnes poden escollir el pack de tallers artístics que més els hi agradi. 

Les activitat són gratuïtes i s’oferten un total de 390 places: deu alumnes per grup i tres grups a cada escola seu. Encara hi ha algunes places lliures.  

Emociona’t a les places 

Programació d’activitats de lleure educatiu i en família en diferents espais públics de la ciutat amb l’objectiu de fer de l’espai públic un espai d’aprenentatge, d’experiències enriquidores i de cohesió social. 

De caràcter gratuït amb un total de 96 activitats en diferents punts de la ciutat, del 17 d’octubre i fins el 5 de desembre, tots els diumenges, des de les 11 fins a les 12.30 h, tindrà lloc l’activitat de lleure en família, simultàniament, a 8 espais públics de la ciutat: 

Part Baixa - Plaça dels Infants. 

Torreforta - Plaça del Camp de Tarragona. 

Sant Pere i Sant Pau - Plaça de Cuba. 

Bonavista - Plaça de la Constitució. 

Llevant - Plaça de les Lletres Catalanes. 

Campclar - Anella Mediterrània (en front la llacuna).  

Centre - Plaça Verdaguer. 

Sant Salvador - Plaça de l'Església. 

Cada taller, utilitzant un conte com a eix principal, integrarà una disciplina artística. Les disciplines són les mateixes que s’estan treballant a les extraescolars compartides: teatre, música, dansa, fotografia, il·lustració i contes. 

Les famílies es poden inscriure en un formulari en línia des de la pàgina web del Club dels Tarraconins, així com consultar les activitats que es faran a cada plaça.