CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

3 de gener del 2022

La Plaça dels Infants i el carrer Reial recuperen el tret de sortida de la Cavalcada de Reis aquest dimecres

Aquest dimecres 5 de gener Tarragona recupera la Cavalcada de Ses Majestats els Reis d’Orient que el passat any no es va poder celebrar a causa de la pandèmia i d'aquesta manera la Plaça dels Infants i el carrer Reial al Barri del Port tornaran a ser el punt de partida de la comitiva.

Enguany la tradicional cavalcada sí tindrà lloc a la ciutat, tot i que la mascareta serà obligatòria, tant pels propis reis i els seus sèquits i autoritats, i el públic assistent, incloent els nens i nenes a partir de 5 anys, per tal de complir amb les mesures decretades per la Conselleria de Salut.

Del mateix mode l’Ajuntament demana intentar mantenir la distància entre el públic, evitar les aglomeracions i repartir-se al llarg del recorregut. D'aquesta manera seria bo respectar que el punt de sortida estigui dirigit al veïnat del Barri del Port i la resta de ciutadania sigui espectador a altres punts de l'itinerari. D'altra banda, en cas de símptoma de covid o contacte estret en les darreres hores amb algun positiu, cal no assistir-hi. Com ja s’havia anunciant, enguany no es tiraran caramels, com a mesura de prevenció de concentracions de públic i contacte compartit entre persones.

Horaris i recorregut: 

A les 18.15 h, Arribada per via marítima a la ciutat de Ses Majestats els Reis d'Orient -Melcior, Gaspar i Baltasar- des de terres de l’Orient, al barri del Serrallo, que és saludada per les sirenes dels vaixells i barques del port, així com per les 21 salves pirotècniques en homenatge a les magnànimes personalitats. 

Tot seguit, tindrà lloc el parlament de benvinguda als Mags a càrrec de la consellera de Cultura i Festes, Inés Solé i una salutació per part de Ses Majestats, des del balcó del Teatret del Serrallo.   

A les 19 h, des de la Plaça dels Infants i el carrer Reial, al Barri del Port, inici de la Cavalcada dels Reis d'Orient, que obre la Guàrdia Urbana motoritzada i la carrossa del Fanal de la ciutat de Tarragona, i en què figuren –entre d’altres- la carrossa de l’Estel, que els ha guiat fins a la nostra ciutat, la de la Sínia, per subministrar aigua a totes les seves bèsties, i les del Dromedari, el Camell i l’Elefant, que enguany celebra el seu centenari.   

L’itinerari que recorreran va de la plaça dels Carros, el carrer Apodaca, la plaça de la Mitja Lluna, al carrer Unió, la Rambla Nova (dos tombs), carrer Sant Agustí i Portalet, per arribar finalment a la plaça de la Font.  

Cap a les 20.30 h aproximadament, es preveu l'arribada a la plaça de la Font, amb els tocs dels clarins i timbales per saludar els Mags, el lliurament de les claus de la ciutat per part de l’alcalde, Pau Ricomà, i el missatge final de pau a les nenes i nens per part del rei blanc Melcior.

Per tant l’itinerari reial passarà per la plaça dels Carros, el carrer Apodaca, la plaça de la Mitja Lluna, el carrer Unió, la Rambla Nova (dos tombs), el carrer Sant Agustí, Portalet i la plaça de la Font.

El Magatzem Reial

Del 27 al 30 de desembre el refugi 1 del Moll de Costa ha estat habilitat com a Magatzem Reial, un espai on els patges han estat embolicant tots els regals per poder-los repartir a temps i amb un servei de visites guiades a càrrec dels mateixos patges, que, tot i que han estat treballant intensament posant a punt les dotze carrosses i preparant els regals, han estat explicant tota mena de detalls d’aquesta nit tan màgica. A més, totes les persones que ho volien podien deixar la seva carta a la Bústia Reial.