CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

17 de juny del 2023

Els objectius per al Barri del Port de Rubén Viñuales, investit aquest dissabte, nou alcalde de Tarragona

Aquest dissabte s'ha constituït el nou Ajuntament de Tarragona on ha quedat investit com a nou alcalde, Rubén Viñuales, cap de llista del PSC de Tarragona, el partit més votat a les eleccions municipals a la ciutat, i també als Barris Marítims (veure), i qui per ara governarà en minoria, amb 9 consellers dels 27 del plenari, en que ha quedat fora Ciutadans i la CUP, i ha entrat VOX amb 3 consellers, a més dels 3 de Junts, 6 d'ERC, 4 del PP i 2 d'En Comú Podem, a l'oposició.

Viñuales, qui a l'anterior plenari d'investidura a l'alcalde Ricomà, formava part de la bancada de Ciutadans, ha tingut paraules de reconeixement i agraïment a l'alcalde sortint i a Ballesteros com a predecessor, a la resta de consellers i a la seva familia. El nou batlle ha remarcat ser ''l'alcalde de tots els tarragonins i tarragonines'' en el seu discurs, per ''una ciutat d'oportunitats i amable'' i mostrant-se orgullòs que un jove de Campclar hagi arribat a l'alcaldia. 

En relació a la seva intenció per treballar per tots els barris, a continuació els punts concrets del programa socialista envers el Barri del Port, en que la fins ara directora de Port-Ciutat, Montse Adán, i nova 1a tinent d'alcalde serà regidora de barri.

-Remodelarem la Plaça dels Carros convertint-la en un espai més amable per a la ciutadania.

-Convertirem en Eix Comercial els carrers Unió-Apodaca.

-Iniciarem converses amb ADIF per alliberar l’espai de les platges de vies del carrer del Mar, i iniciarem la seva remodelació per a convertir-ho en un nou passeig.

-Impulsarem una ruta patrimonial de la Part Baixa amb inici al teatre romà i l’entorn, que es basi en la forma de viure de la ciutadania de Tàrraco, ja que era l’espai que ocupaven les cases.

-Recuperarem les fonts i elements patrimonials de la Part Baixa.

-Farem la remodelació dels col•lectors d’aigua de la Part Baixa per evitar les inundacions.

-Implantarem un Tàrraco Viva permanent, que s’anomeni Colònia Tàrraco, que expliqui la forma de viure d’una família romana.