CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

11 de juny del 2023

El Port de Tarragona omple de Festa Major el Moll de Costa amb les Jornades de Portes Obertes 2023

Unes jornades amb èxit de públic, Foto: Blog Barri del Port

Bon temps i èxit de participació aquest cap de setmana i ja des del passat dijous amb les primeres Jornades de Portes Obertes 2023 que ha celebrat el Port de Tarragona del 8 al 11 de juny al Moll de Costa amb tota una programació cultural i festiva com si es tractés de les seves pròpies festes majors.

Una iniciativa que podria perfectament celebrar-se cada any com un al·licient i objectiu d'atreure a la ciutadania i fer-la gaudir en l'anomenada Rambla de la Cultura i els diversos espais de la zona portuària, i com a carta de presentació per als visitants.

Saül Garreta, president del Port, inauguran les jornades.
Foto: Blog Barri del Port

I es que les propostes han permés conéixer el port per dins amb trenet, golondrina i pujant al mirador de la seu institucional i a través visites, exposicions i la projecció de documentals. La programació ha comptat amb música en directe, espectacles familiars i d'animació, i gastronomia.

Dijous tot arrencava amb un acte del tot idíl·lic al Moll de Pescadors, amb la Pianista roja de Le PianO du lac, un espectacle musical amb l'aigua com a fil conductor i en el marc de la celebració del Dia Mundial dels Oceans.

Divendres la programació continuava amb la inauguració de noves exposicions com la dels 100 anys del rellotge del Port al Tinglado 2,i la del Fons d'Art del Port de Tarragona 25 anys + 10 (2013-2023).

Dissabte va ocupar el gruix de la programació, especialment a la placeta de davant del Tinglado 1 on va tenir lloc una master class de Rumba Catalana després d'un acte festiu de benvinguda que va comptar amb els gegants del Barri del Port i del Serrallo i la Cucafera Petita, i un pilar dels Xiquets del Serrallo. 

Els mateixos elements festius formaven part de la cercavila de la tarda encapçalada pels Diables Voramar del Serrallo fins a la placeta del rellotge de sol on seguidament s'hi va dur a terme el concert del grup vallenc Figa Flawas i un espectacle de dança vertical sobre la façana de la seu institucional. Durant tot el dia l'AVV del Port i la Cucafera, junts a Diables Voramar, van oferir una barra i els visitants van gaudir de fideuada al migdia.

El mateix dissabte va comptar també, entre d'altres amb la música de la Big Band BUMT, l'actuació d'un DJ de RAC105, havaneres amb el Grup Balandra de Reus i una actuació musical familiar amb Terramar, la visita dels Robobops, uns robots gegants, i Dynamite, un espectacle de clown i cable d'equilibri.

Durant els diversos dies i també diumenge, diverses propostes a l'Arxiu del Port, el Museu del Port i el Teatret del Serrallo, i activitats com el pinta cares, o la mostra Flota de vehicles del Port de Tarragona a l'Escala Reial, entre molts d'altres, han estat un no parar per triar i remenar i gaudir en la que és sense dubte una de les zones més emblemàtiques i destacades de la ciutat.


Trobareu totes les fotos al facebook (aquí)