CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

20 de juny del 2023

L'Ajuntament anuncia inversions per acabar amb les inundacions de la Part Baixa

El nou alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, anunciava aquest dilluns la signatura d'un paquet de mesures encaminades a augmentar la capacitat de desguàs de la xarxa de clavegueram de la Part Baixa i mitigar així el problema històric d'inundacions en episodis de fortes i intenses pluges.

Es tracta d'una de les primeres mesures del nou govern amb que Viñuales ha volgut complir "el compromís que vaig establir en una reunió veïnal durant la campanya electoral", tot indicant que aquesta és una de les seves prioritats i assenyala que únicament "ha d'haver voluntat política''.

D'aquesta manera, les accions que es plantegen executar estan dividides en dues fases per ampliar més del 40% la capacitat de desguàs actual. La primera fase amb una inversió de 0'9 milions d'euros contempla la creació d'un nou col·lector a Torres Jordi de 1.500 mm, paral·lel a l'actual, per la recollida d'aigües pluvials. El projecte estarà enllestit en 2-3 setmanes a punt per a licitar. La segona fase amb una inversió de 0'4 milions d'euros més, contempla la construcció d'un nou col·lector d'aigües pluvials al carrer Reial. 

L'execució d'aquestes mesures facilitarà el desguàs de més de 1.800 l/s, un cop feta la primera ja s'assolirà prop del 75% d'aquesta capacitat.

Jordi Fortuny, president d'Ematsa, reivindica les mesures encaminades del govern anterior

Per la seva banda, el conseller Jordi Fortuny, encara president d'Ematsa, ha volgut aclarir aquest dimarts que les mesures anunciades aquest dilluns ja estaven dins del full de ruta i pla d'actuacions d'Ematsa per als propers tres anys, i així es van donar a conèixer en una trobada amb els veïns. 

"Les actuacions contemplen millorar la capacitat de desguàs de la Rambla Nova i Baixada del Toro, ampliar la capacitat de desguàs del sobreeixidor de l'EBAR del carrer Barcelona, la interconnexió de conques i col·lectors de clavegueram existents". Per aquest motiu Fortuny reivindica "la feina feta" i que són mesures impulsades des del govern anterior, assenyalant l'anunci de l'actual alcalde com ''oportunisme polític''.

Fortuny ha defensat "que hi ha tota la nostra voluntat política i la nostra força en aquest projecte. Hi hem estat treballant des del primer dia. Les coses no són fàcils, només ho són quan te les trobes fetes"

Falta de comunicació amb l'AVV del Port

Des de l'Associació de Veïns del Port, la seva presidenta Mari Carme Puig celebra qualsevol mesura i inversió en benefici del barri i més encara amb problemàtiques històriques com les inundacions, independentment del partit, color o govern. No obstant, la líder veïnal lamenta que un cop més no hi hagi hagut ni una mínima trucada per part del nou equip al consistori per informar d'aquest anunci.

En la mateixa línia la plataforma d'afectats pels aiguats ha valorat positivament que es pugui posar fil a l'agulla per resoldre aquesta situació del barri.