CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

28 de juny del 2023

Allau de queixes veïnals al Barri del Port per falta de neteja, carrers i places brutes i acumulació de voluminosos

El veïnat del Barri del Port està arribant al límit de la paciència i cada cop són més les queixes que rep l'Associació de Veïns del Port referides a la falta de neteja, places i carrers bruts, creixement de males herbes i acumulació de voluminosos en diversos punts, i que també es plasma a xarxes socials i avisos Epp!

L'entitat veïnal assenyala que als episodis de crema de contenidors cal sumar una neteja deficient o fins i tot absent a carrers i places del barri com és el cas d'aquest cap de setmana després de la festivitat de Sant Joan, en que tot i no celebrar-se l'habitual revetlla a la Plaça dels Carros, el barri és zona de pas a les platges on molts joves s'hi van congregar per celebrar la nit a falta de majors propostes.

Des de l'AVV del Port indiquen que s'ha notat un increment en el nombre de queixes i malestar veïnal i per tant un servei més deficient, des que es va generar la polèmica entorn de la renovació del contracte de la neteja al plenari, i la situació en què puguin estar els treballadors i en conseqüència la seva efectivitat als carrers, en el que és un problema generalitzat a tota la ciutat. La presidenta veïnal, Mari Carme Puig, comenta que tot i que el nou ajuntament encara no els ha citat per donar-se a conéixer i abordar les necessitats i línies de treball, algunes ja presentades públicament, ha traslladat el malestar a la nova consellera de Neteja, Sonia Orts, i a la consellera del Barri del Port, Montse Adán, com en el seu dia es feia amb el conseller Jordi Fortuny.

Més enllà de la qualitat del servei i la major incidència darrerament, cal sumar també l'incivisme veïnal en casos com l'acumulació de voluminosos en diversos punts i contenidors, com és el cas de la cantonada entre carrer Sant Miquel i Nou de Santa Tecla, tot i que també molts d'altres. Per aquest motiu des de l'entitat veïnal s'assenyala que no únicament cal exigir un servei òptim, sinó que cal establir un control i inspecció del servei i sancions per conductes que perjudiquen la imatge del barri i la seva convivència.

Amb tot plegat l'associació vol donar un marge de millora al nou govern, sense descartar en cas que la situació no es reberteixi, de tornar a impulsar les pancartes als balcons, entre d'altres mesures.