CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

15 d’agost del 2023

El veïnat del Barri del Port en peu de guerra contra els supermercats 24 hores del barri per venda nocturna d'alcohol

Joves bevent a portes d'un establiment 24 hores al
 carrer Apodaca. Foto feta per veïns

El veïnat del Barri del Port està en situació límit per les constants i cada cop creixents molèsties nocturnes per baralles, aldarulls, inseguretat i soroll.

Més enllà de la problemàtica ocasionada per usuaris fora de locals d'oci nocturn i falta d'efectius policials de control i dissuasió, ja manifestats anteriorment al Blog del Barri del Port (veure), el veïnat assenyala com una de les causes la venda d'alcohol a supermercats i establiments 24 hores del barri, que hi ha diversos entre el carrer Reial, Orosi i Apodaca.

Segons alguns veïns i testimonis, que fins i tot mostren fotos i vídeos sobre la problemàtica, cada cop hi ha més joves i usuaris que es concentren fora dels propis establiments després de comprar alcohol, tot i que a Catalunya estigui prohibida aquesta venda a partir de les 23h de la nit, bevent a la via pública -que tampoc està permès- i ocasionant molèsties al seu descans nocturn. 

Concentració de joves a altes hores de la nit a portes
d'establiments 24 hores del barri. Foto feta per veïns

A més d'aldarulls, baralles i soroll, els consumidors generen deixalles i restes pels carrers, desperfectes, vandalisme, i fins i tot orins i defecacions a carrers i portals, on també s'hi han donat casos de pràctica de sexe. En aquest sentit un comerciant del carrer General Contreras afirma que veïns i clients han comentat haver vist fel·lacions a la propia via pública, una situació escandalosa amb què el veïnat es mostra del tot cansat i crispat.

Un usuari dormint a la via pública després d'ingerir
 alcohol. Foto feta per veïns

Des de l'AVV del Port assenyalen haver traslladat les queixes tant als propis establiments com al consistori, qui hauria indicat no disposar d'una normativa i regulació municipal al respecte sobre aquesta venda nocturna d'alcohol, però que es tindrà en compte per dur a terme inspeccions i sancions si escau.

Davant la indignació dels veïns, des de l'AVV del Port es plantegen accions nocturnes amb veïns afectats a peu de porta d'aquestes establiments per mostrar la seva molèstia i dificultar aquestes vendes per tal que els responsables dels negocis prenguin mesures. I es que com diuen es veïns "ningú va a un d'aquests establiments a la matinada a comprar una barra de pa".