CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

15 d’agost del 2023

L'AVV del Port trasllada a l'Ajuntament les preocupacions i molèsties del veïnat amb una reunió amb alcaldia

Mari Carme Puig, presidenta de l'AVV del Port i altres representants del teixit comercial i veïnal del Barri del Port com La Xarxa La Marina es van reunir recentment amb Montse Adán, regidora del barri i alcaldessa accidental, per tal de traslladar la creixent molèstia, indignació i preocupacions del veïnat.

A més de les queixes per falta de neteja a carrers i places, i acumulació de brossa i voluminosos fora de contenidors, una problemàtica extensa a tota la ciutat, també s'hi va tractar els problemes d'incivisme, vandalisme i inseguretat que els veïns i veïnes traslladen i fan cada cop més patents a xarxes socials i grups de comunicació veïnal. A més de les baralles i molèsties per soroll fora de locals d'oci, s'hi va fer menció a la venda d'alcohol en establiments de 24 hores, una situació per la qual el consistori manifesta no disposar d'una normativa municipal que ho reguli, però que ho tindrien en compte per fer inspeccions i sancions.

Davant la situació, l'entitat veïnal segueix reclamant major presència policial amb patrullatge també a peu. Tot i que el govern indica que s'han incorporat 24 nous agents, els veïns consideren necessari disposar d'una comissaria de barri i actuacions fermes, al·legant que les trucades a la Guàrdia Urbana no resulten sovint efectives o que no s'acaba amb un problema cada cop més creixent.

D'altra banda, els diversos serveis socials ubicats al barri també han suposat un increment d'usuaris amb males conductes i molèsties a la zona, afirmen des de l'AVV del Port, qui en canvi també recorda portar 3 anys sense local social on desenvolupar la seva activitat envers el veïnat. En aquest sentit, l'associació va paralitzar el cobrament de la quota de socis en plena pandèmia i té dificultats econòmiques per poder organitzar activitats com les recents festes del barri per no poder optar a subvencions donada la situació, tirant esforços personals i col·laboracions del teixit comercial, per exemple.

De fet, un dels reclams històrics del barri és la falta de llar de jubilats i centre cívic, una demanda que s'apuntava quedaria resolta amb una remodelació dels baixos de l'edifici del carrer Santiyán i que ara el consistori assenyala poc factible econòmicament.

Amb tot plegat els representants veïnals i el govern local van emplaçar-se a tornar a parlar al setembre. Des de l'Associació de veïns assenyalen que el veïnat porta molt de temps reclamant i fent crida a noves mobilitzacions i que tot i que s'ha anat ajornant, caldrà plantejar-se accions després de Snata Tecla si no hi ha resposta i solució als problemes del barri donada la creixent crispació dels veïns i veïnes, que mostren cada cop major preocupació i indignació per una convivència i situació desbordant.