CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

17 d’octubre del 2024

Una associació de dones africanes i una d'antiracisme s'instal·len al carrer Reial del Barri del Port

Un instant de la inauguració. Foto: Àngel Ullate


El Barri del Port amplia el nombre d'entitats i associacions aquesta setmana amb la instal·lació de l'Associació Dones Africanes de Tarragona, a un local del carrer Reial,35 i ho fan compartint espai també amb altres dues entitats amb valors i objectius similars, l'Associació Indivisibles i la Xarxa antiracista de Tarragona.

Segons informa el Diari de Tarragona l'Associació Dones Africanes de Tarragona porta més de 15 anys en marxa però per fi estrenen un local físic on poder desenvolupar la seva tasca de suport davant la realitat d'aterrar a un país i una ciutat on no coneixes la llengua ni tens família i on es fa dificil desenvolupar tràmits, anar al metge, etc. i encarar una nova vida per endavant.

El mateix rotatiu assenyala que l'entitat celebrava aquest dimecres la seva inauguració amb il·lusió davant l'oportunitat d'avançar en els projectes que estan duent a terme per a lluitar contra la violència de gènere, els matrimonis infantils o la mutilació genital femenina, entre d'altres.

Les tres associacions han comptat amb l'acompanyament de La Teulada, la Xarxa Cooperativa de Tarragona,i tenen la intenció que el local estigui obert al barri i que els veïns puguin participar en les activitats que allí s'organitzin.

El lloguer del local el paguen entre les tres entitats i amb el suport de la fundació Calala, que rep fons de la Unió Europea. Entre les primeres activitats que realitzaran es troben classes de castellà i català (necessiten més cadires plegables) i traslladaran aquí el ‘Cafè migrant’ que s'organitza periòdicament, informa el Diari.