CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

19 de desembre del 2012

La Part Baixa comptarà amb càmeres de videovigilància en un any

(En castellano -aquí-)

El projecte d'instal.lar càmeres de videovigilància en diversos carrers de la Part Baixa podria efectuar-se en menys d'un any segons les declaracions del conseller de Seguretat Ciutadana, Carles Castillo, al Diari de Tarragona.

Concretament Castillo preveu que pugui ser una realitat a l'últim trimestre de 2013, ja que el projecte ha estat ja aprovat per part de la Generalitat de Catalunya i s'estudia poder rebaixar, gràcies a la informàtica i la ingenieria, el "despropocionat" pressupost de 300.000€ a 150.000€, la meitat.

El conseller reconeix que es tracta d'un projecte pel qual s'ha d'apostar ja que suposa un bon complement per a la policia de proximitat. Cal tenir en compte que fa un temps es va fer públic que el 10% de les denúncies a la Guàrdia Urbana provenen de la Part Baixa, percentatge que actualment ha millorat.


S'instal.laran 24 càmeres de seguretat sense so en fanals i façanes a una alçada entre 3 i 6,5 metres en 15 carrers i punts estratègics: tres al Carrer Apodaca, dos als Carrers Orosi, Cartagena, Sant Magí, Rebolledo, Pau del Protectorat, Unió i Plaça dels Carros. També hi haurà una càmera al Carrer Reial, Anselm Clavé, Comerç, Plaça de la Pedrera, Barcelona, Arquitecte Rovira i a les escales del Palau Firal.

Es preveu que estiguin actives els dijous, divendres, dissabtes i vigílies de festius de 22h de la nit a 7h del matí i que les gravacions es conservin durant 4 dies.

El president de l'Associació de Veïns de Barri del Port, José Ruiz, considera que d'aquesta manera es reduirà o es podrà tenir major control dels actes vandàlics que es duen a terme a la zona i dels infractors, un factor important per la seguretat dels veïns.

Font: Diari de Tarragona