CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

8 de desembre del 2017

Diversos indigents tornen a ocupar indrets del Barri del Port combatent el fred

Una indigent dormint al carrer Rebolledo. Foto: Mari.M

Diversos indrets del Barri del Port que anteriorment han acollit presència d'indigents tornen a estar ocupats pels sense sostre com la placeta del carrer Rebolledo, davant la parada de bus, i els porxos de la Plaça dels Carros, amb matalassos i estris.

En la última ocasió el consistori va intervenir per fer-los marxar (veure) davant les queixes del veïnat i l'Assocació de veïns degut a que durant el dia deixen les pertinences escampades i ocupant la via pública entre matalassos, butaques, taules, mantes i altres estris personals, a més de fer les seves necessitats en l'entorn proper als infants per exemple en el cas del parc infantil de la Plaça dels Carros, on suposadament els porxos on dormen serien tapiats per evitar-ne una tornada que finalment s'ha produït.

"No és bona imatge per al barri però amb el fred que fa també fa llàstima veure'ls a la intemperie i tremolar" comenta una veïna mentre espera el bus al carrer Rebolledo observant a una indigent embolicada amb una manta dormint en un dels bancs. Tot i així és conegut que molts dels casos rebutgen ajuda i ingresar en un alberg. Amb les baixes temperatures s'espera que l'Ajuntament posi en marxa novament l'operació iglú on se'ls ofereix atenció i caldo calent.

D'altra banda recentment els Serveis Socials de la Part Baixa han estrenat una ampliació amb carrer Nou de Santa Tecla per donar atenció a aquest tipus de situacions i necessitats (veure).