CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

12 d’agost del 2018

La neteja del Barri del Port segons l'Ajuntament de Tarragona

Una imatge de tasques de neteja al Barri del Port
Una imatge de tasques de neteja al Barri del Port

La neteja que es fa als carrers del Barri del Port és efectiva? és suficient? quina és i amb quina freqüència? La queixa per falta o deficient neteja als carrers del Barri del Port és constant a les xarxes socials.

A continuació aquest blog us detalla quines tasques es realitzen, amb quina freqüència i en què consisteixen, segons les dades aportades per l'Ajuntament (resum de tasques que veureu més avall) i l'explicació de cada tasca que figura a la web municipal:

Neteja diària al  Barri del Port


Segons l'Ajuntament, de dilluns a dissabte es fa una escombrada manual pel matí. Aquesta consisteix en escombrar i recollir tots els residus de la via pública, buidar les papereres, netejar els residus dels escocells dels arbres, i netejar les reixes dels embornals d'aigües pluvials. Tot i que no especifica amb quants operaris, l'Associació de Veïns del Port indica que es tracta d'una única persona per a tots els carrers del barri, mesura que els veïns assenyalen del tot insuficient amb continuades mostres de fotos i vídeos de carrers bruts i tacats.

D'altra banda, segons els consistori, es realitza un escombrat mecànic de repàs per les tardes, consistent en escombrar i recollir els residus de les avingudes i vials sense estacionament de vehicles o amb densitat d'estacionament baixa i d'amplada suficient. A partir d'aquí, al barri per amplada de la via, tot i sí tenir estacionament, deu ser carrer Reial i Apodaca. En el cas dels diumenges aquestes escombrades nomès es realitzen a la zona d'oci, que entenem que deu ser carrer Rebolledo i Pau del Protectorat, a més del carrer Reial.

Neteja setmanal al Barri del Port


Un cop per setmana es fa un escombrat mixt amb una escombradora: escombrar i recollir els residus de les avingudes o vials amples amb baixa densitat d'estacionament de vehicles, un escombrat-esbandiment dual amb una escombradora dual i esbandiment manual amb vehicle d'esbandiment. Aquests dos últims conceptes no es detallen a la web municipal.

També un cop a la setmana, els diumenges matí, es fa esbandiment manual amb un vehicle d'esbandiment a plaça dels Carros i plaça dels Infants. I tres dies a la setmana es fa esbandiment mecànic de voreres: neteja d'excrements i altres residus, amb aigua a pressió. Aquesta tasca ha estat definida per alguns veïns a xarxes com "remullar la merda i amontonar-la cap al clavegueram embossant-lo".

Carrers regats pero no nets, brutícia mullada denuncia el veïnat

Neteja quinzenal


Un cop cada quinze dies es fa esbandiment mixt nocturn: rentat amb aigua a pressió, amb materials mecànics i manuals, de les voreres, passejos i calçades. 

A partir d'aquestes dades es desconeix si es fa o amb quina freqüència la neteja específica de mobiliari urbà com bancs, fanals i papereres, així com dels contenidors on sovint s'acumula brossa a sota generant mals olors, taques i plagues, com assenyalen queixes a xarxes.

L'incivisme veïnal


Val a dir també, que més enllà de la tasca de l'Ajuntament, més o menys efectiva, suma i bastant el comportament veïnal respecte a la cura i brutícia dels carrers i l'entorn dels contenidors segons el seu civisme o incivisme, un punt que sovint també és criticable. Com també s'acostuma a dir, "no sempre és més net qui més neteja sinó qui menys embruta"

Resum de tasques (aportades per l'Ajuntament):


📌 Escombrat manual matí: Sis dies a la setmana.

📌 Escombrat mixt: 1 escombradora un cop per setmana.

📌 Escombrat-Esbandiment dual: 1 escombradora dual un cop per setmana.

📌 Esbandiment manual: 1 vehicle d'esbandiment un cop per setmana.

📌 Esbandiment mixt a la nit: 1 regador un cop cada quinze dies.

📌 Esbandiment mecànic de voreres: 3 dies a la setmana.

📌 Escombrat manual els diumenges: 1 operari. Només zona d'oci.

📌 Escombrat mecànic de repàs a la tarda: 1 escombradora sis dies a la setmana

📌 Escombrat mecànic els diumenges: 1 escombradora a la tarda. Només zona d'oci i carrer Reial.

📌 Esbandiment manual els diumenges: 1 vehicle d'esbandiment. Només barri del Serrallo, plaça dels Carros i plaça dels Infants.