CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

27 d’agost del 2020

L'Ajuntament de Tarragona presenta una queixa formal contra els sorolls nocturns d'Adif a la Part Baixa


L'Ajuntament de Tarragona ha dut a terme una queixa formal contra els sorolls nocturns a les vies del tren per part de Renfe-Adif que afecta des de fa anys als veïns del Barri del Port, el Serrallo i Torres Jordi, donant resposta i suport a les reiterades queixes de les respectives associacions veïnals dels barris afectats i a la Federació de Veïns Segle XXI que les engloba.

Segons el seu secretari, Josep Maria Ferran, el consistori ha presentat la denúncia per tal d'acabar amb "aquest abús" que afecta el descans veïnal i "que es doni una explicació i resposta a més de solucions". El mateix Ferran s'ha personat a les oficines d'Adif on han manifestat estar notificats de la queixa, davant aquesta problemàtica amb què es realitzen obres nocturnes a les vies ferroviàries de forma nocturna tant de manteniment com de supressió de les que deixaran de tenir ús, a la nit quan no hi ha circulació de trens. Adif pertany al govern central i depenent del tram i terreny en què es treballa cal que demanin permís al consistori o d'altres pertanyen a l'Estat.

Des de fa anys els veïns mostren queixa de la problemàtica amb fotos i vídeos de denúncia com la recollida l'any 2015 pel Blog del Barri del Port (veure) i altres posteriors. Recentment s'ha creat un grup de queixa a Facebook (veure) i s'anima a seguir mostrant queixa i evidència dels veïns afectats. Des de la Federació Segle XXI es reclama resposta, solució i fins i tot indemnització si cal per part dels responsables i un interlocutor per poder tractar la situació.