CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

20 d’agost del 2020

El Veïnat del Barri del Port en alerta per la desokupació del Rancho Grande del Serrallo

Un instant del desallotjament a El Serrallo


Guàrdia Urbana de Tarragona, Mossos d'Esquadra i Policia Portuària han iniciat a primera hora d'aquest dijous un operatiu policial conjunt per desallotjar un edifici okupat al barri veí del Serrallo de Tarragona conegut com a Rancho Grande i que arrosega la problemàtica d'okupacions il·legals i aldarulls des de fa 7 anys.

Segons fonts de la policia municipal tarragonina, que lidera l'operatiu, totes les persones que hi vivien com a ocupes ja són fora de l'immoble. En total s'haurien desallotjats unes 34 persones de 15 pisos ocupats per una declaració d’inhabilitat i que han estat sanejats i tapiats posteriorment, després que ja es desallotgesin altres quatre en les darreres setmanes.

L'operatiu ha començat als voltants de les set del matí amb la participació d'uns 110 agents, dels quals 80 dels Mossos d'Esquadra -70 de la BRIMO i deu de seguretat ciutadana-, una trentena de la Guàrdia Urbana de Tarragona i membres de la Policia Portuària, segons el Diari Més. 

El conseller municipal, Xavier Puig, ha indicat que en les darreres setmanes tècnics dels serveis socials havien advertit els okupes que es produiria el desallotjament i ha assegurat que se'ls han ofert alternatives temporals d'habitatge, a través d'apartaments o pensions. En algunes de les famílies hi ha menors d'edat. Puig no ha revelat quantes han acceptat l'oferiment dels serveis socials, però ha comentat que «moltes han buscat alternatives en la seva pròpia xarxa».

Extremar la vigilància i l'avís a veïns i policia

Els veïns del Serrallo feia molt temps que vivien atemorits per múltiples episodis d'inseguretat ciutadana. Ara és el veïnat del Barri del Port qui tem que els desallotjats cerquin pisos per okupar al barri, un fet que també s'havia patit en un edifici al carrer Orosi en gran mesura a banda d'altres casos més puntuals o invididuals. De fet, alguns veïns asseguren que s'han vist persones recorrent el barri mirant i vigilant habitatges a més de diversos intents d'okupació i/o robatori. 

Davant aquest fet i en època d'estiu el veïnat ja està en alerta i organitzat, incrementant l'atenció i la vigilància per evitar aquest tipus d'episodis i amb l'objectiu d'altertar a altres veïns i les forces policials.