CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

29 de desembre del 2020

La façana de l'Arxiu del Port mostra un autoretrat del pas del temps en els seus 30 anys

La façana de l’edifici de l'Arxiu del Port mostra a la cantonada entre Anselm Clavé i la Plaça dels Carros l‘Autoretrat d’un vaixell anomenat Arxiu’, una instal·lació fotogràfica per celebrar el 30è aniversari de l’Arxiu del Port i que serà visible fins al pròxim estiu 2021, data que finalitzarà la celebració dels 30 anys des de l’obertura al públic el 4 de juliol de 1990.

La instal·lació consisteix en una gran refotografia, un retrat de l’edifici a través del temps construït amb fotografies de diversos moments dels gairebé cent anys d’existència, imatges que registren la construcció i reforma de les diverses vides que ha tingut. La imatge es plega exactament pel mateix lloc on es doblega l’edifici que representa. És obra del fotògraf i creador Ricard Martínez, i que porta per títol ‘Autoretrat d’un vaixell anomenat Arxiu’. 

La composició fotogràfica realitza així un gest figuratiu, però afectuós, tot estrenyent la mateixa pedra que, any rere any ha documentat, i s'acompanya d’un panell explicatiu a peu de carrer a l’abast de les persones interessades.