CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

17 d’agost del 2021

Els 700 anys de Santa Tecla plasmats en un nou mural al Barri del Port

Foto del mural del Barri del Port durant la
presentació. Foto: Ajuntament de Tarragona

Un mural junt a les escales mecàniques del Palau de Congressos al Barri del Port plasma els 700 anys de les festes de Santa Tecla.

Es tracta del projecte Murs 700, que guarneix diversos punts de la ciutat amb diferents intervencions plàstiques realitzades per artistes del territori i que juntes constitueixen un relat divers i descentralitzat de com la ciutadania tarragonina viu i experimenta les festes de Santa Tecla.

Així, de la mà de l'associació Polígon Cultural, del 12 de juliol al 22 de setembre s'estan duent a terme a diferents indrets de la ciutat les intervencions d'aquest projecte, emmarcat dins el programa de Santa Tecla 700, liderat per l'Ajuntament de Tarragona amb la complicitat de diverses agents de la ciutat i que commemora els 700 anys de l'arribada de la relíquia del braç de Santa Tecla a la ciutat.

La presentació ha tingut lloc precisament al mur del Barri del Port, situat junt al Palau de Congressos, obra de l'il·lustrador Pablo Carpal qui ha volgut plasmar una escena de caràcter festiu i nocturn, on apareixen figures de la festa de Santa Tecla reinterpretades però reconeixibles.

El projecte proposa treballar cada intervenció amb artistes de diferents disciplines i metodologies creatives, per tal de generar una proposta rica, diversa i contemporània. Les propostes creatives seleccionades han estat les de Íria Rodon, Pablo Carpal, Miquel Falgàs, Alba Domingo, Cristina Lavilla, David Oliete i la dupla Maite Serna & Adrià Targa. El resultat dels projectes es podrem veure a Bonavista, el Barri del Port, la platja del Miracle, Sant Salvador, Sant Pere i Sant Pau, Torreforta i Monnars.

El projecte Murs 700 compta amb la col·laboració de la conselleria de Cultura i el Departament de Joventut de l'Ajuntament de Tarragona, l'Escola d'Art i Disseny de Tarragona, ESPIMSA, EMDE i les Associacions de Veïns i Veïnes de cada barri.