CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

2 d’agost del 2021

La tempesta torna a inundar el Barri del Port i a omplir de rates mortes la platja del Miracle

Carrer Smith inundat. Foto: cedida


La forta, tot i que breu tempesta d'aquest dissabte tarda ha inundat novament el carrer Smith i Castaños del Barri del Port, un problema històric que pateix el veïnat en episodis de forta pluja, així com l'aparició de rates mortes ofegades, a la platja del Miracle.

Nou episodi d'inundació.
Foto: cedida
En aquest sentit actualment l'Ajuntament de Tarragona du a terme obres al carrer Barcelona per augmentar la capacitat de bombament del col·lector d'aquest punt en un 50% per reduir el problema. Això no obstant, el consistori és conscient que cal renovar tota la xarxa de clavegueram i a la Part Baixa actuar en altres punts, tenint en compte que arriba l'aigua residual de més del 50% de superfície de la resta de la ciutat, on també s'hi han inundat punts com el Pont de la Petxina o carrers de Sant Pere i Sant Pau.

Una solució que oscil·la el preu d'uns 60 milions d'euros, segons el consistori, i qui depèn de la seva petició als fons europeus Next Generation i possibles subvencions de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), al qual se li podria afegir una partida en els pressupostos municipals de 2022. 

A causa del fort aiguat i el desbordament del clavegueram, aquest diumenge s'ha repetit un altre episodi freqüent, l'aparició de rates mortes a la platja del Miracle, un problema que també s'evitaria amb l'ampliació dels col·lectors i la renovació del clavegueram donant marge de reacció a aquestes bestioles d'una banda, i en cas d'ofegament, i mitjançant sistemes de retenció d'aigües residuals, evitar que aquestes arribin a la mar. Igualment des d'Ematsa es defensa l'actuació constant contra aquestes i altres plagues del clavegueram. 

Per la seva banda, el consistori ha assenyalat a xarxes socials les tasques de neteja posteriors a l'episodi de forta pluja.

Alguns veïns recorden com fa 40 anys aquestes episodis feien surar fins i tot botes de vi dels magatzems propers, i lamentem com després de tants anys el problema persisteix.