CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

5 d’agost del 2021

La renovació del barri veí de Torres Jordi, nou impuls en favor de la Part Baixa

Una imatge del projecte de Kronos Homes –amb el gratacels The Kube amb la rotonda
que es començarà a construïr a la cruïlla entre Torres Jordi i Passeig de la Independència.


Des del passat dimarts la connexió amb el Barri del Port des del barri veí de Torres Jordi pel Passeig de la Independència, a tocar del Francolí, s'ha vist alterat a causa de les obres de remodelació del seu entorn que s'allargaran durant tres mesos, fins octubre-novembre, i pel qual ha quedat tallada la circulació.

Per aquest motiu l'accés o la sortida de la ciutat per aquest punt passa a fer-se de forma alternativa i temporal pel carrer Manuel de Falla, al costat de la Tabacalera, on s'ha suprimit un carril d'estacionament per habilitar el doble sentit, un d'anada i un de tornada, fins a la rotonda de Vidal i Barraquer, al costat del Diari Més. De fet és el rotatiu qui informa que el barri veí de Torres Jordi està inmers en una profunda renovació amb la construcció del complex que s'està construint per la immobiliària Kronos Homes –amb el gratacels The Kube com a emblema i que modificarà l'skyline d'aquesta zona de Tarragona–  i els 312 pisos edificats per la constructora Rapejun ha de ser "un pol de dinamització important de la Part Baixa, on es pot generar una nova mobilitat", segons declara al mitjà el conseller de Territori i Mobilitat, Xavier Puig, sobre la construcció dels darrers edificis a l'illa compresa entre l'avinguda de Vidal i Barraquer, el passeig de la Independència i els carrers Manuel de Falla i Torres Jordi es troba en un estat força avançat. Aquests pisos suposaran també l'increment de veïnat de Torres Jordi i la Part Baixa.

Ara les obres que comporten el tall de trànsit tenen com a objectiu la construcció d'una nova rotonda a la cruïlla entre Torres Jordi i Passeig de la Independència, que implicarà una reordenació viària en aquest nexe de circulació important per a la ciutat a tocar del Francolí, ja que lliga el Port, el Serrallo, el Barri del Port i el tram final del riu amb l'arribada de les vies d'accés al centre de la ciutat des de Ponent, com són la T-11, l'A-27 i l'N-340. En aquesta cruïlla fins ara hi havia dos semàfors  i, segons el rotatiu, quedarà per veure si se suprimiran per tal d'instal·lar-hi la rotonda, que permetrà canvis de sentit que fins al moment no es podien efectuar. 

A més els canvis del barri veí haurien de complementar-se amb nous usos per a la Tabacalera i la seva superfície de gairebé 31.370 m2, tancada des del 2007. La setmana passada, Diari Més va avançar que la Generalitat està treballant instal·lar-hi el nou Fòrum Judicial de la ciutat. El projecte, encara en fase embrionària, vol basar-se en els fons europeus Next Generation per finançar la inversió d'uns 75 milions d'euros. Amb tot plegat, un nou revulsiu per als diversos barris de la Part Baixa.