CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

5 d’agost del 2021

La nova consellera de Seguretat, Cristina Guzmán, visita el Barri del Port per treballar noves estratègies

A la imatge Cristina Guzmán, consellera de Seguretat; Mari Carme Puig,
 presidenta de l'AVV del Port; 
i David Solana, membre de La Xarxa de
La Marina. Foto: @SolanaMoragues

La nova consellera de Seguretat Ciutadana, Cristina Guzmán, s'ha reunit aquest dijous al matí amb la presidenta de l'Associació de Veïns del Port, Mari Carme Puig, i amb David Solana, membre de La Xarxa de La Marina, per tractar i donar-los a conèixer noves estratègies en termes de seguretat a la zona.

Guzmán, qui ha expressat l'honor i il·lusió que li suposa aquesta nova tasca i repte, assenyala com a ''prioritat indiscutible'' en aquest àmbit, ''fer de Tarragona una ciutat més segura, que preservi els drets i llibertats de les persones, i el més important, que així ho sentin'' davant la real sensació d'inseguretat actual.  

Aposta per la policia de proximitat i l'increment d'agents

En aquest sentit la nova cosellera vol apostar per la reclamada policia de proximitat, on els agents de la Guàrdia Urbana s’apropin als veïns i reculli i puguin atendre les seves inquietuds,  parlin amb els botiguers i tinguin contacte continuat en el temps, i una policia en permanent comunicació amb les entitats veïnals, que resolgui els dubtes i conflictes que es puguin generar en matèria de seguretat. En definitiva, una policia que en el dia a dia dels carrers del nostre barri i resta de la ciutat.

Amb aquest objectiu, caldrà disposar d’una unitat reforçada de seguretat ciutadana que permeti prevenir els actes antisocials i donar resposta immediata als requeriments i incidents que sorgeixen cada dia i, alhora, sigui capaç de complir amb els objectius establerts al Pla Integral de Seguretat de Districtes, el qual coordina a la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra de manera conjunta a peu de carrer. 

D'altra banda, i per fer possible aquesta policia és imprescindible dotar-la dels recursos materials i humans necessaris. Un dels principals hàndicaps detectats és la greu mancança de places de comandaments i agents a la Guàrdia Urbana, per la qual es durà a terme la creació de les bases per treure a concurs 14 places de càrrecs intermedis durant el mes de setembre. Un total de 5 sergents, un sotsinspector, un inspector i un intendent, que hauran de servir per enfortir la jerarquia interna del cos policial municipal.  

Cristina Guzmán, nova consellera de Seguretat Ciutadana


De la mateixa manera, la conselleria té previst obrir durant el 2022, una nova borsa per cobrir totes les vacants que s’hauran creat a conseqüència de la provisió per promoció interna i la taxa de reposició, que se sumaran als agents que actualment es troben en fase d’oposició per mobilitat o bé fent el curs de formació a l’Institut de Seguretat pública de Catalunya. 

Una altra eina que ajudarà a fer de Tarragona una ciutat més segura, segons Guzmán, serà la implantació i desplegament d’un sistema de control a través de càmeres de videovigilància, com les que ja compta la Part Baixa. 

La nova consellera assenyala que amb tots aquests elements ''serem capaços de millorar la convivència i la seguretat a la nostra ciutat i facilitar que els nostres veïns i veïnes se sentin segurs en les seves places i carrers''.