CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

30 de setembre del 2021

L'Arxiu del Port ens fa passejar per la història del Barri del Port amb el nou personatge de Saturnino Bellido


L'Arxiu del Port de Tarragona estrena aquest cap de setmana una nova activitat teatralitzada: 'Projectant el port amb nou personatge, l'enginyer Bellido' de la mà d'Auriga Serveis Culturals, en el marc de la celebració aquesta setmana del Dia Marítim Mundial amb un seguit d'activitats per part del Port de Tarragona.

Saturnino Bellido ens explica el port del segle XIX. Una activitat que vol acostar al públic la valuosíssima aportació que aquest enginyer portuari vuitcentista va fer a Tarragona amb obres que configuraren el port que tenim avui en dia, com el Moll de Costa. El públic assistent serà convidat a fer un viatge al segle XIX, època de Bellido, les obres que va dirigir, l'enfrontament que va tenir amb les companyies ferroviàries i també coneixerà la seva faceta de cronista i d'acèrrim defensor de l'abolició del presidi, els presos del qual durant gairebé un segle van treballar en les obres portuàries.

L'activitat té una durada aproximada d'una hora, és gratuïta, amb aforament limitat i es desenvolupa en espais exteriors com la plaça dels Carros (davant edifici de l'Arxiu), pedrera i Moll de Costa, i es farà dissabte 2 d'octubre a les 18 h (places exhaurides) i diumenge 3 d'octubre a les 12 h (places disponibles). Cal fer reserva: arxiu@porttarragona.cat. 

També l'Arxiu convida a fer cerca històrica amb taller Com fer un treball d'investigació en història i història de l'art que impartirà, de manera presencial, Ireneu Visa Guerrero, graduat en Història i doctorand els dies 5, 7 i 12 d'octubre de 2021, en horari de 17 a 20 h. L'aforament és limitat i cal seguinr les restriccions prescrites vigents. Per a més informació: arxiu@porttarragona.cat.