CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

8 de setembre del 2021

Nova edició de la Marató de Donants de Sang, el 17 i 18 de setembre al Recinte Firal del Barri del Port

El Recinte Firal del Palau de Congressos al Barri del Port de Tarragona, davant l'estació de trens, acollirà el proper divendres i dissabte 17 i 18 de setembre una nova edició de la Marató de Donants de sang de la ciutat. 

Com a l’edició anterior la Marató se celebrarà durant dues jornades consecutives, de 9 a 21 hores, per acollir de forma esglaonada els donants i garantir totes les mesures de seguretat.

La campanya és un èxit de participació cada any, i aquest 2021 es marca el repte de superar les 600 donacions al llarg dels dos dies. L’objectiu de la campanya és incrementar les reserves de sang després de les vacances d’estiu, quan les donacions baixen al voltant d’un 30%.

Cada dia calen 1.000 donacions de sang a Catalunya per atendre els pacients dels hospitals. Durant la tardor s’espera una alta activitat transfusional amb la represa dels tractaments i intervencions ajornats durant l’estiu i la pandèmia.

Avui hi ha reserves per als propers 8 dies, quan el nivell òptim són 10.

Cita prèvia per donar sang i plasma

Durant les dues jornades de la Marató es podrà fer donació de sang i de plasma.

Tots els donants que vulguin donar han de reservar cita prèvia des del web www.donarsang.gencat.cat/msangtgn

La campanya, organitzada pel Banc de Sang i Teixits (BST), compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona i l’Associació de Donants de Sang del Tarragonès.