CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

10 de gener del 2023

Ajuntament i Port es plantegen substituir les escales mecàniques de Pl.Carros per carril bici

Si fa uns dies es coneixia que l'Ajuntament de Tarragona i el Port de Tarragona, actualment amb el pateix partit polític al capdavant, ERC, estaven en converses per trobar una solució a la problemàtica del pas soterrat de plaça dels Carros (veure) i que les escales mecàniques existents són d'interior i no d'exterior (veure), aquest dimarts al matí el veïnat ha despertat amb un nou capítol i la sorpresa sobre les noves intencions, publicades al Diari de Tarragona.

Aquestes passen per substituir les escales mecàniques, que tants problemes generen, per carril bici mitjançant una rampa que també permetria el pas de persones amb cadires de roda o cotxets.

En declaracions al rotatiu, el president de l'Autoritat Portuària, Saül Garreta, assenyala que aquest punt "és la principal porta d'entrada al Camp de Tarragona, ja sigui per als creueristes o per als usuaris dels iots de la Marina Tarraco. No pot ser que el port no reverteixi sobre la ciutat aquest gran creixement"

En aquest sentit, el Diari indica com totes dues parts coincideixen en la voluntat que el pas soterrat de la via del tren també ha de permetre el pas de bicicletes i patinets, tenint en compte que la mobilitat sostenible està cridada a guanyar pes a la ciutat, i que segurament Adif, qui va fer l'obra, també acabi formant part del projecte.

L'AVV del Port no era coneixedora d'aquestes intencions

Cal assenyalar, no obstant, que aquesta problemàtica ve de lluny i des de l'Associació de Veïns del Port, fa temps es batalla perquè s'hi aportin solucions, i aquesta era desconeguda fins a la publicació al Diari, assenyalava ''atònita'' aquest matí la presidenta veïnal, Mari Carme Puig.

La notícia ha generat debat i posicions diverses entre els veïns i veïnes, i la presidenta s'ha posat en contacte amb el conseller de Mobilitat, Xavi Puig, per demanar explicacions i detalls. Segons assenyala, es tracta d'una proposta a llarg termini per la qual cosa de moment el consistori seguirà amb la previsió d'invertir 30.000 euros per a la reparació de les escales, que des del diluvi del dia de Santa Tecla estan tenint més problemes dels habituals. A més, l'entitat veïnal assenyala que té prevista una reunió amb el nou president del Port la propera setmana on segurament s'hi podrà tractar aquest tema.