CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

26 de desembre del 2022

Ajuntament i Port entren en converses per trobar solucions al pas soterrat de Plaça dels Carros

Vianants pujant i baixant les escales de pedra del pas soterrat per incidència a
 les escales mecàniques, una tònica habitual. Foto: Blog Barri del Port

Segons el Diari de Tarragona, l'Ajuntament de Tarragona i el Port de Tarragona han iniciat converses per trobar solucions i millores al pas soterrat de la plaça dels Carros, continuadament brut, deteriorat i amb escales mecàniques i ascensors sovint inoperatius.

Va ser l'any 2012 quan aquest espai es va inaugurar com una gran millora respecte al pas a nivell per on fins aleshores calia creuar les vies i el perill que podia suposar. En canvi, amb el pas dels anys el veïnat del Barri del Port s'ha adonat que realment ha estat un entrebanc més que un benefici.

I es que el nou pas deixava exclosa la circulació de vehicles que avui en dia han d'anar fins a l'entrada del Serrallo per accedir al Port i les platges, de manera que el barri ha quedat incomunicat en aquest sentit i pel que fa a vianants els problemes amb els ascensors i les escales mecàniques afecten directament a les persones amb mobilitat reduïda, gent gran, famílies amb cotxets, circulació en patinet i bici, etc...

A més aquest punt ha estat vandalitzat en moltes ocasions i la brutícia és constant, una imatge gent apropiada ni digne per aquest lligam i un dels punts d'entrada a la ciutat, aspecte que sempre ha preocupat al Port de Tarragona des d'on es considera que també seria del tot necessària la reclamada remodelació de la Plaça dels Carros. Des de l'AVV del Port consideren que si el terreny fos propietat de l'Autoritat Portuària ja estaria enllestit com el barri del Serrallo, en canvi, aquesta competència recau en l'Ajuntament qui ara sembla cercar sinergies amb el Port per, mai millor dit, ''arribar a bon port''.