CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

3 de gener del 2023

Rebombori veïnal en saber-se que les escales mecàniques del pas soterrat de Pl.Carros són d'interior

Operaris treballant aquest dimarts en les escales
mecàniques. Foto: Blog Barri del Port

Fa anys que el veïnat del Barri del Port es mostra molest per la falta de manteniment del pas soterrat de la Plaça dels Carros i la falta de funcionament habitual tant de les escales mecàniques com dels ascensors.

A la vegada sovint es cau en el dubte de si és el Port de Tarragona, l'Ajuntament o Adif qui ha de fer-se càrrec d'aquesta infraestructura que més de ser un avantatge per al barri ha acabat sent un mal de cap i un inconvenient, especialment per a les persones amb mobilitat reduïda, gent gran i usuaris o famílies amb cotxets.

Des de l'AVV del Port assenyalen que és un reclam històric i amb el que darrerament s'està tornant a batallar per la problemàtica que suposa i que s'ha evidenciat durant el Nadal amb el gran nombre d'assistents a les activitats del Moll de Costa, així com per anar al Bany de Sant Silvestre, trobant-se amb les escales i ascensors fora de servei.

Va ser l'any 2012 quan aquest pas soterrat va ser una realitat per posar fi al pas a nivell amb què vianants i vehicles creuaven les vies del tren amb un control a barrera. Adif va invertir en aquesta obra més de 3 mil euros en una primera fase i restava pendent una segons fase per habilitar un segon pas al costat per a vehicles que mai va arribar a fer-se finalment, el que ha suposat per al barri un entrebanc, segons l'entitat veïnal, donat que per accedir al Port o a les platges cal dirigir-se a l'entrada al Serrallo pel pont de la Petxina.

Al 2016 ja es va fer una auditoria i inversió de 55 mil euros 

És l'Ajuntament de Tarragona qui s'encarrega del manteniment. Fa uns dies s'anunciava que el consistori ha iniciat converses amb el Port, qui també està interessat en què aquest punt de connexió amb la ciutat funcioni correctament, per trobar una solució conjunta (veure). No obstant, ja al 2016 el consistori assenyalava estar cercant solucions (veure) amb una inversió de 55 mil euros i es va dur a terme una auditoria per conèixer les causes de la problemàtica.

És ara quan el conseller de territori i mobilitat, Xavi Puig, ha assenyalat que en les pròximes setmanes s'adjudicaran els treballs de millora, que compten amb un pressupost de 30 mil euros, i que "els motius del nul funcionament de les escales tenen a veure amb les afectacions produïdes pel temporal de Santa Tecla", tot i que el problema ja ve d'anys i anys enrere, perquè indica que "aquestes escales mecàniques són principalment d'interior, no d'exterior", una informació que ha fet endur-se les mans al cap als veïns i veïnes, quan es compleixen 10 anys des que es van inaugurar.

De moment, el consistori ha manifestat que repararà i adaptarà a l'exterior aquestes escales i que està treballant en una solució a llarg termini per afavorir una millor mobilitat i accés a la zona portuària. Aquest dimarts es podien veure operaris treballant en aquest punt.