CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

29 de setembre del 2023

L'Ajuntament tapiarà el solar del carrer Smith posant fi als voluminosos en l'espai de caire comunitari

Mobles incendiats al solar. Foto: @CFarreB

Durant anys el solar del carrer Smith era un focus de brutícia, brossa, males herbes, plagues i queixes constants del veïnat, fins que al 2014 l'Ajuntament va netejar-lo i posar un enreixat.

L'Associació de Veïns del Port fins i tot va obtenir permís del propietari per a fer-ne ús social i veïnal de manera temporal, i ubicar-hi un hort urbà i espai per a trobades i tallers, si a canvi el consistori l'eximia de pagar impostos, un fet que finalment no es va donar i la problemàtica va repetir-se.

Al 2022 La Xarxa de la Marina junt a altres entitats del barri com l'associació de veïns i La Muralla, va impulsar una iniciativa per desbrossar l'espai i fer un manteniment comunitari i col·lectiu, amb diverses plantes, torretes i palets. Un projecte que després va continuar una cooperativa i que amb el temps ha anat decaient per l'ús inadequat d'alguns usuaris i veïns que s'hi han apropiat per abocar-hi o recopilar voluminosos, amb diversos incendis i ensurts.

L'entitat veïnal ha informat a l'ajuntament que des de fa unes setmanes el solar anuncia en un cartell la seva venda. En aquest sentit l'associació afirma que des del consistori han comunicat la voluntat de desbrossar novament l'espai i tornar-lo a tapiar per acabar amb una problemàtica persistent, ubicant una porta per poder accedir. En una de les façanes hi resta encara pendent pintar un dels murals aprovats pels pressupostos participatius.