CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

20 de juny del 2024

Més d'un centenar de veïns/es es concentren contra la inseguretat al Barri del Port

Aquest dimecres el carrer Pau del Protectorat, a tocar de les escales mecàniques del Palau de Congressos, va ser escenari de la concentració de més d'un centenar de veïns/es que van assistir a la convocatòria pels problemes de seguretat al Barri del Port, especialment al carrer Orosi i voltants.

Tot i que la cita estava prevista als baixos del centre aragonés, es va superar la previsió d'assistència, motiu pel qual la trobada es va haver de dur a terme a l'exterior, al carrer. Va ser un grup de veïns afectats els que van impulsar la convocatòria i consideren que el gran nombre d'assistents, tant comerciants com veïns, evidencia el problema real que existeix i el malestar del veïnat per la falta de solucions.

La remodelació recent d'aquesta via no ha millorat la situació que el veïnat pateix de manera històrica pel que fa a baralles, robatoris, drogues, etc. i recentment un comerciant va patir una agressió (veure).  De fet s'ha vist incrementat per nous establiments i un hostal, a més de l'augment de pisos tutelats, i serveis socials a la zona, segons assenyalen.

En aquest sentit, els veïns reclamen major presència policial i patrullatge a peu i fins i tot ubicar una comissaria, donat que les càmeres de videovigilància han perdut l'efecte dissuasori.

Entre els assistents no descarten presentar-se el plenari previst per aquest divendres a l'Ajuntament i s'ha agendat nova trobada el proper dimecres a la zona peatonal del carrer Orosi. Posteriorment a la cita, els grups de comunicació telemàtica del barri es van veure incrementats tant en usuaris com subgrups.