CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

12 de juny del 2024

'Per la teva seguretat, mou-te!', la convocatòria del veïnat del carrer Orosi per al 19 de juny

Tornen les mobilitzacions al Barri del Port. Un grup de veïns i veïnes del carrer Orosi i voltants de l'estació han decidit passar a l'acció i convocar una trobada per al proper dimecres 19 de juny a les 19.30h.

La cita tindrà lloc als baixos del Centre Aragonés del carrer Pau del Protectorat, davant les escales mecàniques del Palau de Congressos per tractar i protestar contra els històrics problemes de seguretat que pateix aquesta zona del barri que ni amb la seva remodelació ha millorat com s'esperava.

En la mateixa línia els veïns de la zona van convocar fa un mes una reunió amb l'alcalde i l'equip de govern per traslladar les seves inquietuds, molèsties i pors. El veïnat assenyala que tot i la voluntat de l'ajuntament i les paraules de què s'hi està treballant, la situació no millora i el consistori únicament va retirar els bancs de manera dissuasòria per evitar l'estada d'usuaris concrets.

Recentment, un comerciant d'aquest carrer va patir una ganivetada per un usuari que l'endemà de ser arrestat ja en llibertat tornava a l'establiment de forma amenaçant i provocativa. Per aquest motiu els veïns i comerciants de l'entorn posen el crit al cel sentint-se insegurs, desprotegits i impotents per una situació perillosa, preocupant i persistent. Fins i tot a xarxes socials els veïns fan referència a les males ressenyes sobre la zona (veure)

Des de l'AVV del Port assenyalen que tot i no haver convocat aquesta acció la recolzen, ja que la seva funció és estar i recolzar al veïnat i que tot i traslladar els problemes d'aquesta zona del barri i assistir a reunions de seguretat i conéixer accions i actuacions al respecte, el problema persisteix i cada cop és més preocupant, perquè la presència d'armes no és nova ni puntual, com tampoc les baralles, robatoris, drogues, vandalisme i sexe al carrer... un seguit de realitats amb què el veïnat no vol conviure.

Precisament per dir "pou" la convocatòria fa una crida a la participació.