CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

26 de juny del 2024

L'Ajuntament instal·larà des d'aquest estiu persones sense sostre en pisos tutelats al carrer del Mar

Tal com ja s'havia avançat (veure), l'Ajuntament de Tarragona posarà en marxa durant aquest estiu el nou Servei d'Atenció Integral per a persones sense sostre, ubicat al carrer del Mar del Barri del Port i que comptarà amb setze places. Els usuaris, que seran seleccionats pels tècnics, s'hi podran estar tot el temps que necessitin i rebran el suport d'una desena d'educadors socials. 

La coordinadora del servei d'Atenció a Persones sense Sostre de Tarragona (PASS), Antònia Garcia, ha explicat que «no és un centre de dia, és per viure-hi». «Cada persona tindrà el seu temps per treballar la seva recuperació. En alguns casos seran tres mesos, en altres seran dos anys», ha especificat. Els treballadors s'hi estaran molt sovint, però no conviuran les 24 hores amb els usuaris. «És més semblant a un pis tutelat», ha comentat Garcia. L'espai, a més, comptarà amb un servei de vigilància.

La notícia no ha estat ben rebuda pel veïnat del Barri del Port que està en peu de guerra pels greus problemes de seguretat als carrers i molest amb que el consistori ubiqui en aquesta zona de la ciutat tants serveis socials. A més cal recordar la falta d'espais municipals per altres activitats i reclams històrics com local per a l'AVV, llar de jubilats, ludoteca, centre cívic, etc.

Des del servei assenyalen que «L'experiència que ja tenim és molt bona, mai hem tingut cap problema. Els pisos tenen una finalitat diferent, són per gent que ja està més recuperada i està en una fase més autònoma i que ja poden començar a tenir un pla de vida».