CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

27 de juny del 2024

L'Ajuntament intensifica el patrullatge policial al Barri del Port per millorar la seguretat i estudia limitar els supermercats 24h

Aquest dijous l'Ajuntament de Tarragona ha celebrat una Junta de Portaveus entre els diversos partits per parlar de temes de seguretat, i especialment de la situació al carrer Orosi. L’alcalde Rubén Viñuales ha explicat que “va ser un compromís que vam prendre després de l’última Junta, per poder explicar als grups polítics i a la ciutadania les accions que s’estan duent a terme”.

Des del 13 de juny, la Guàrdia Urbana ha posat en marxa un pla d’acció que té com a objectiu reduir les conductes incíviques, el petit tràfic d'estupefaents i altres fets delictius. El pla combina el patrullatge intensificat, la vigilància tecnològica, el control administratiu i la investigació encoberta. Hi participen les divisions de Trànsit, Territorial, Serveis Centrals i Judicial de la Guàrdia Urbana de Tarragona i compta amb la participació del cos de Mossos d’Esquadra.

Aquestes setmanes, la Guàrdia Urbana ha fet 73 intervencions que inclouen identificacions, incompliment de les ordenances municipals, tinença d’armes, consum d’estupefaents entre d’altres. Fruit d’aquestes accions s’han detingut dues persones, una per una ordre judicial i l’altre per lesions greus.

L’alcalde ha destacat que el pla “no només permet abordar els problemes actuals de seguretat, sinó que també estableix les bases per a una prevenció a llarg termini, assegurant que el carrer torni a ser un lloc segur i agradable per viure i treballar”. Aquesta setmana, l’alcalde i l’intendent de la Guàrdia Urbana es van reunir amb els veïns de la zona, a qui Viñuales ha volgut agrair “les aportacions constructives” i ha posat de manifest que “el diàleg és un factor clau per poder trobar solucions a problemàtiques complexes”.

Accions més enllà de l’àmbit policial

L’alcalde també ha exposat que calen accions més enllà de les intervencions policials. En aquest sentit, durant la Junta de Portaveus s’ha parlat de poder limitar els supermercats 24 hores. Viñuales ha explicat que ja s’ha començat a sancionar establiments “especialment per venda d’alcohol més enllà de les 22 h, però també per altres infraccions”.

A més d’aquesta mesura, també s’ha dut a terme la millora de les càmeres de seguretat existents i s’està estudiant on col·locar-ne de noves. Un altre factor que es vol millorar és la il·luminació pública del barri, per millorar la percepció de seguretat. En aquest sentit, Viñuales també ha destacat que “el desplegament del Pla Integral de la Part Baixa serà un factor dinamitzador del barri”.  

Descontent veïnal


Una comissió de seguretat, creada entre el veïnat a partir de la concentració amb més d'un centenar de veïns el dimecres de la passada setmana al carrer Pau del Protectorat, es va reunir aquest dilluns amb l'alcalde i l'intendent de la Guàrdia Urbana per traslladar la problemàtica, preocupacions, propostes i conèixer el pla d'acció municipal al respecte, i aquest dimecres es va dur a terme una nova concentració veïnal a peu del carrer a Orosi. Des de la comissió lamenten la falta de concreció. «No se’ns ha especificat el nombre d’agents ni els seus horaris. Amb unes quantes hores no és suficient, els necessitem les 24 hores», denuncien, i en aquest sentit van reclamar estadístiques mensuals sobre l'activitat policial al barri.

D'altra banda assenyalen que en la reunió tampoc van aconseguir compromís per ubicar una comissaria de barri ni local alternatiu per a l'AVV del Port on poder-se reunir. Cal recordar que l'entitat veïnal continua sense poder dur a terme activitat donat que el local municipal del carrer Reial segueix apuntalat i sense avançar.

Finalment, més enllà dels supermercats 24h, es van referir als bars conflictius de la zona i l’alcalde els va comunicar que mentre aquests establiments compleixin els requisits legals, no es podrà impedir la seva activitat.

A la reunió de dilluns també es va comentar que no s'obririen nous serveis socials al barri i no obstant l'edenmà es va anunciar la posada en marxa de l'alberg que acollirà a partir d'aquest estiu persones sense sostre.

L'AVV del Port assenyala no haver estat convidada a cap d'aquestes reunions en representació del veïnat, com sí en altres ocasions, i davant d'una problemàtica històrica que ha estat denunciant i reclamant de manera constant. En aquest sentit la seva presidenta ha demanat una reunió amb l'alcalde i la consellera de Serveis Socials.