CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

6 de setembre del 2024

El Barri del Port es torna a inundar per les fortes pluges a falta del nou col·lector que arriba a l'abril

Aquest divendres al matí el Barri del Port s'ha tornat a veure afectat per les fortes pluges que la ciutat ha registrat des d'aquest dijous i matinada, amb més de 60 mm de precipitació acumulada segons el Servei Metereològic de Catalunya, i que han deixat inundats carrers com Smith, Castaños i Reial, que històricament es veuen afectats per grans acumulacions d'aigua, per la problemàtica amb la capacitat i desbordament del clavegueram.

No han estat els únics i altres carrers i barris com el Serrallo i Torres Jordi també s'han vist afectats amb alteracions també al trànsit. 

Des de primera hora del matí els operaris de l'empresa d'aigües Ematsa han treballat per restablir la normalitat i han assenyalat que l'acumulació s'ha produit perquè les tovalloletes higièniques taponen els col·lectors. Un cop han pogut netejar-ne les entrades, el nivell d'aigua dels carrers ha baixat ràpidament i tan sols han quedat restes de runa i fang als carrers, que també s'han  estat netejant.

Segons el Diari de Tarragona les obres per a construir el col·lector d'aigües pluvials de Torres Jordi, que ampliarà la capacitat d'evacuació de la xarxa municipal davant possibles inundacions, començaran a partir del mes d'abril del pròxim any i s'allargaran al voltant de nou mesos.

Serà la segona inversió més potent dels pressupostos d'aquest 2024: es destinaran 1.624.000 euros (IVA inclòs) segons el rotatiu. Actualment, la infraestructura existent, de 800 mil·límetres de diàmetre, recull les aigües pluvials des del carrer de Jaume I i les aboca al riu Francolí. El nou col·lector, de 1.500 mil·límetres, serà paral·lel a l'actual i «eliminarà la major part dels problemes d'inundacions en la Part Baixa», exposa l'enginyer de camins de l'Ajuntament de Tarragona, Ricard Mestre.