CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

27 de setembre del 2024

Reunió informativa sobre afectacions al Barri del Port per la cobertura de busos a Renfe

Un bus interurbà a Plaça dels Carros. Foto: Blog Barri del Port


El proper dilluns 30 de setembre a les 17h tindrà lloc una reunió veïnal informativa a la Cooperativa Obrera (carrer Fortuny,23) sobre les afectacions que pot produïr al Barri del Port el pas i cobertura de busos interurbans pels talls ferroviaris en direcció a Barcelona i les alternatives previstes per carretera.

Tal com s'havia informat, la ciutat comptarà amb dues parades i sortides, una al costat de l'estació de busos i l'altra al costat de l'estació de trens. Les obres del traçat ferroviari es preveu amb duració de cinc mesos de manera que durant aquest temps la cobertura alternativa pot representar un fort impacte a la ciutat i el barri. De fet entorn a 15 mil usuaris dels regionals del corredor sur, la RT-2 de Rodalies i la R14, R15, R16 i R17 es veuran afectats.

A més s'havia anunciat la retirada de places d'aparcament de la Plaça dels Carros per a l'estacionament dels busos. Més enllà de la pèrdua d'aquestes places per al veïnat, l'Associació de Veïns del Port es mostra preocupada pel trànsit que pot generar tot plegat pel carrer Reial i zona de l'estació, en paral·lel al pas ja habitual de vehicles, busos urbans (hi passen la L21, L23 i L41) i el reforç de línies que es puguin adoptar, i les hores punta amb pas de famílies i entorn escolar.

Amb tot plegat l'entitat veïna havia demanat una reunió informativa al consistori que es prodruirà el proper dilluns amb presència de tècnics responsables, la consellera de barri, Montse Adan i el conseller d'Urbanisme i Territori, Nacho Garcia. Les afectacions començaran l'endemà dimarts 1 d'octubre.